Antalyaspor’un 240 günlük hasreti sona erdi

07.08.2024 - 20:55 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 20:58

Aralık ayında FIFA tarafından transfer engeli alan Antalyaspor, 240 gün sonra bu cezayı kaldırmayı başardı. Akdeniz ekibi, FIFA’dan gelen mutlu haberle birlikte 7 yeni transferinin 4’ünün lisansını çıkardı.

Antalyaspor’un 240 günlük hasreti sona erdi

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz Aralık ayında gelen transfer engelini devre arasında aşamayan ve kadrosuna takviye yapamayan Antalyaspor, uzun süren sorunu sonunda aşmayı başardı. Tam 240 gün sonra transfer yapma hakkını elde eden Antalyaspor, uzun süre kaynak arayışlarında mutlu sona ulaşırken, yaklaşık 1.3 milyon Euro’luk ödeme yaparak transfer engelini resmen kaldırdı.

Yeni transferlerin lisansları çıkmaya başladı

FIFA’dan gelen mutlu haberle yeni transferler için kolları sıvayan Kırmızı-Beyazlılar, 4 futbolcunun lisansını çıkardı. İlk olarak Hatayspor’dan transfer edilen Abdullah Yiğiter’in lisansı için onay alan Akrep, sonrasında da Thalissin, Soner Dikmen ve Kenan Piric’in lisanslarına resmiyet kazandırdı. Braian Samudio ve Emrecan Uzunhan’ın lisanslarının ise cumartesi günü oynanacak Göztepe maçına kadar çıkarılması bekleniyor.

Sergen Yalçın’a transfer yapılamadı

Geçtiğimiz sezon Nuri Şahin’in ardından Akdeniz ekibinin teknik patronluğunu üstlenen Sergen Yalçın döneminde transfer yapılamamıştı. Devre arası transfer sezonunu transfer engeliyle geçiren kırmızı beyazlılar, Sergen Yalçın’ın transfer isteğini yerine getirememişti.

Alex’in fesih maddesi bulunuyordu

Sergen Yalçın’ın ardından göreve gelen Alex de Souza, mayıs ayında resmi sözleşmeye imza attı. Brezilyalı teknik adamın sözleşmesinde “Transfer engeli aşılamazsa sözleşmesini tek taraflı fesih edebilir” maddesi yer alırken, transfer tahtasının aşılmasıyla birlikte bu tehlike de ortadan tamamen kalktı.

Yeni dosyalar gelebilir

Antalyaspor’un transfer engeli hali hazırda resmi olarak kalkarken, yeni dosyalar için de geri sayım başladı. Son olarak Sagiv Jehezkel’in şikayeti sonrasında 100 bin Euro ceza ile karşı karşıya kalan Akrep, verilen 45 günlük süre içerisinde söz konusu ödemeyi yapmaması halinde yeni bir ceza daha alacak. Luiz Adriano için CAS’tan gelecek yanıt beklenirken, Zymer Bytyqi’nin dosyası da FIFA’da sonuçlanma aşamasına geldi.

Senin için hazırladığımız haberler