Türkiye'de İkinci Transfer Tescil Dönemi Sona Erdi

Akın Ungan
06.03.2023 - 01:00 | Son Güncellenme: 06.03.2023 - 01:10

Deprem felaketi nedeniyle Türkiye'de 5 Mart'a kadar uzatılan ikinci transfer tescil dönemi sona erdi. Galatasaray'ın Zaniolo transferi en değerli transfer oldu.

Türkiye'de İkinci Transfer Tescil Dönemi Sona Erdi

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı devam ederken düşme hattında da kıyasıya mücadele sürüyor. Türkiye, hareketli ve depremde yaşanan acılar nedeniyle uzun tutulan bir transfer dönemi yaşadı. Takımlar, ara transfer döneminde kadrolarına gerekli takviyelerini yaptı.

Deprem nedeniyle uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem ciddi yıkıma yol açtı. Yaşanan felaketin ardından bölgeye yardım kampanyaları başlatıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm lig maçlarının ertelendiğini duyurdu.

Ayrıca FIFA ile görüşülerek ülkede devam eden ikinci transfer tescil döneminin uzatılmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda normal şartlarda 8 Şubat'ta bitmesi planlanan ara transfer dönemi önce 18 Şubat'a sonra ise 5 Mart'a uzatıldı.

İlgini Çekebilir
Kartal uçmayı hatırladı
Habere Git

Depremden etkilenen takımlar ligden çekildi, oyuncularını gönderdi

Feci afetten etkilenen illerin futbol takımları mücadele ettikleri liglerden çekilme kararı aldı. TFF'nin çekilen takımların liglerden düşürülmemesini açıklamasının ardından Süper Lig'de Gaziantep FK ve Hatayspor çekildi.

Sezonun geri kalanında mücadele etmeyecek olan takımlar, maaş yükünden kurtulmak ve oyuncularının maç eksiğinin oluşmaması amacıyla futbolcularını satışa çıkardı. Birçok futbolcu kiralık olarak farklı takımlara gitti.

Transfer dönemi bitti

Türkiye'de ikinci transfer dönemi sona erdi. 5 Mart Pazar gecesine kadar devam eden ara transfer, saatler 00.00'o gösterdiğinde kapandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'un başı dertte! İki futbolcu...
Habere Git

En değerlisi Zaniolo

İkinci transfer tescil dönemi boyunca takımlar kadrolarına birçok önemli oyuncuyu kattı. Birçok yıldıza sahip olan Galatasaray'ın ara dönemde Nicolo Zaniolo transferi ise dikkat çekti. Roma'dan ayrılarak Sarı-Kırmızılılar'a imza atan futbolcu, en değerli transfer oldu.

Senin için hazırladığımız haberler