Arda Güler'in rakibi! Barcelona 200 milyon Euro'yu reddetti...

Cem Ergün
25.03.2024 - 11:07 | Son Güncellenme: 25.03.2024 - 11:28

La Liga ekiplerinden Barcelona, Goal'ün hazırladığı "En iyi genç futbolcular" listesinin 1 numarası olan Lamine Yamal için 200 milyon Euro'luk transfer teklifini reddetti. İşte detaylar...

Arda Güler'in rakibi! Barcelona 200 milyon Euro'yu reddetti...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Başkanı Joan Laporta, katıldığı kulübün podcast programında konuştu. Laporta, 16 yaşındaki genç futbolcuları Lamine Yamal için gelen 200 milyon Euro'luk bonservis teklifini reddettiklerini açıkladı.

"Çocuğa güveniyoruz"

Lamine Yamal için Paris Saint Germain'den gelen 200 milyon Euro'luk teklifi reddettiklerini söyleyen Barcelona Başkanı Joan Laporta, "Lamine Yamal için 200 milyon Euro'luk teklif aldık ve geri çevirdik çünkü çocuğa güveniyoruz. O takımın geleceği. Barcelona'da buna gerek yok, tam tersi. Ekonomik bir yükseliş içindeyiz ve şimdiden tünelin sonunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"1 milyar getirirlerse satarım"

Alejandro Balde, Fermin, çok önemli... Gavi, Pedri, De Jong, Araujo için teklifler aldık... Ama bu oyuncularımızı satmak istemiyoruz. 1 milyar getirirlerse satarım"

Rekor Neymar'da

Lamine Yamal, 200 milyon Euro teklifle Paris Saint-Germain'e transfer olsaydı tarihin en pahalı 2. transferi olarak kayıtlara geçecekti. Futbol tarihinin en pahalı transfer yine Barcelona ve Paris Saint Germain arasında gerçekleşen Neymar transferi olmuştu. Brezilyalı yıldız 222 milyon Euro bonservis ücretiyle Fransız ekibine katılmıştı.

Arda Güler ile en iyiler arasında

Barcelona'da forma giyen Lamine Yamal, ezeli rakipleri Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler ile de karşılaştırılıyor. Her iki isimde en yetenekli genç futbolcular arasında gösteriliyor. Yamal ve Arda, son olarak Goal'ün hazırladığı "En iyi 50 genç futbolcu" listesinde yer aldı. Listede Yamal 1. sırada gösterilirken, Arda Güler 5. sırada kendine yer buldu.

Lamine Yamal'ın performansı

Lamine Yamal, bu sezon Barcelona formasıyla 39 maçta forma giydi ve 20'sine ilk 11'de başladı. İspanyol forvet bu maçlarda 6 gol ve 4 asistlik performansa imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler