"Arda Turan'ın ceza alması için Galatasaraylı olması yeterli"

10.02.2021 - 22:01 | Son Güncellenme: 10.02.2021 - 23:09

Geçen hafta Fenerbahçe derbisinde galip gelen ve ligde liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray, Alanyaspor'a 3-2 yenildi. Karşılaşma sonrası Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

"Arda Turan'ın ceza alması için Galatasaraylı olması yeterli"

AJANSSPOR - HABER

Geçen hafta Fenerbahçe derbisinde galip gelen ve ligde liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadı’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray, Alanyaspor'a 3-2 yenildi.  Karşılaşma sonrası Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, açıklamalarda bulundu. 

" Alanyaspor'u kutluyorum"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yenilen gollerden dolayı üzgün olduklarını ifade etti.

Terim "Açıkçası oynadıkları iyi oyunu devam ettirsinler diye rotasyon yapmadık ama yapmak lazımmış. Hiç aklımızda yokken iki gol yedik. Mücadeleden dolayı Alanyaspor'u kutluyorum.

 

 

"Maalesef kötü goller yedik"

Karşılaşma anında bazı pozisyonlar için VAR'a gidilmemesini eleştiren 67 yaşındaki teknik adam  "Ancak 42. dakikada Emre'nin ayağına basılma pozisyonu var. Burada VAR'a dahi gidilmiyor. Bize yapılacaksa onu da ver, ötekine de ver ama o pozisyona bakılması lazım.İkinci yarı golü daha erken bulsak maç farklı yerlere gelirdi. Direklere çarpan toplar ve kaçırdığımız goller... Bütün bunları düşündüğümüzde lige sarılacağız. Üzgünüz. Maalesef kötü goller yedik." değerlendirmesinde bulundu

İkinci yarıda oynanan oyundan memnun olan Terim "Herhalde ikinci yarıdaki oyun, Galatasaraylıların gönlüne su serpmiştir. Tabii o oyunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bu kadar hata yapmamamız lazım." açıklamasında bulundu.

"Bize verdiği intiba bu"

İlk yarının sonlarında Galatasaray'a verilmesi gereken penaltı kararı olduğunu savunan Terim "Hakem o penaltıyı verse 2-1, vermiyor ve 2-0 içeri giriyoruz. Sonra penaltı ve 3-0 geriye düşüyoruz. Diğeri gibi bağırarak atsa, penaltı verebilirdi. Hakem yorumu bu. Abdulkadir Bitigen'in bize penaltı vermesini beklemiyoruz. Bize verdiği intiba bu." ifadelerini kullandı.

"Ayıp olmasın diye yaptılar herhalde"

Fenerbahçe derbisi sonrası Arda Turan'a verilen iki maçlık ceza hakkında da konuşan tecrübeli teknik ada, şu ifadeleri kullandı:

"Arda Turan'ın ceza alması için Galatasaraylı olması yeterli. İçinde Fatih Terim geçiyorsa az ceza da yakışmaz dediler, ayıp olmasın diye yaptılar herhalde."

Senin için hazırladığımız haberler