Arena'da şoke eden gerçek!

22.09.2016 - 09:45 | Son Güncellenme: 22.09.2016 - 09:45

Beşiktaş Kulübü'nün, UEFA Stat Komitesi'ni Vodafone Arena için güçlükle ikna ettiği ortaya çıktı.

Yeni statta birçok kez kapsamlı incelemede bulunan UEFA heyeti eksikleri tek tek rapor etti. Özellikle engelli tribünüyle ilgili problem yaşayan yönetim 4 ayrı rapor hazırlayarak, akreditasyon almayı başardı. UEFA, Vodafone Arena’yı onaylamasaydı Kartal, Şampiyonlar Ligi maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kalacaktı.

Vodafone Arena’yı geçen sezon 28. haftada hizmete açarak hem camiasına hem de Türkiye’ye çok önemli bir stat kazandıran Beşiktaş Yönetimi yeni mabedine uluslararası statü de kazandırdı. “Kategori 4” belgesi alan siyah-beyazlılar, Vodafone Arena’da, Şampiyonlar Ligi finali hariç tüm uluslararası final ve müsabakaları düzenleyebilecek.

Vodafone Arena’nın sıra dışı bir stat olmasıyla övünen yönetim kurulu bu izne kolay ulaşmadı. Defalarca İstanbul’a gelerek, yeni stadı bütün yönleriyle inceleyen UEFA heyetinin ilk denetimde Vodafone Arena’ya gerekli izni vermediği ortaya çıktı.

Siyah-beyazlılar, heyetin uzun incelemeler sonunda bulduğu eksikleri kısa süre içinde giderdi ancak özellikle engelli taraftarların tahliyesi konusunda sıkıntılar yaşandı.

Gerekli izinleri alabilmek için tam 4 kez rapor hazırlayan Beşiktaş Yönetimi uzun uğraşlar sonunda Dinamo Kiev ile 28 Eylül’de oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde gerekli izinleri almayı başardı. UEFA’yı ikna etmek için çok yoğun çaba harcayan siyah-beyazlılar büyük bir tehlikenin de eşiğinden döndü. UEFA, Vodafone Arena için akreditasyon vermeseydi Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi maçlarını son yıllardaki en büyük kabusu olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamak zorunda kalacaktı.

Güvenliğe tam not

Yönetime oldukça sıkıntılı günler yaşatan UEFA heyetinin, Vodafone Arena’ya birçok yönden hayran kaldığı da aktarıldı. UEFA yetkililerinin, stattaki yüz tanıma sistemi ve güvenlik ağına tam not verdiği vurgulandı. Beşiktaş Yönetimi bilindiği gibi stadın güvenliği için milyonlarca euro harcamıştı.

Eksikleri yazmışlardı

İstanbul’a ilk olarak 21 Haziran tarihinde gelen UEFA heyeti, Vodafone Arena’yı kapsamlı bir denetimden geçirmişti. Stadı tüm yönleriyle inceleyen UEFA heyeti, siyah-beyazlı yetkililerden eksiklerin en kısa sürede giderilmesini istemişti. Stat Müdürü Turgut Akhan, BJK TV’ye yaptığı açıklamada, “Vodafone Arena’yı beğendiler. Bazı istekleri oldu, notlarımızı aldık. Eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. (Milliyet)

 

Senin için hazırladığımız haberler