Arjantin, Maradona adına para basacak

08.12.2020 - 18:45 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 22:16

Dünya futbolunun efsanesi ünlü yıldız Diego Maradona'nın ölümünün ardından Arjantin hükümeti futbolcunun resmini, yeni çıkacak banknotun üzerine basmayı planlıyor. İşte detaylar...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dünya futboluna damgasını vurmuş futbolcu  Diego Armando Maradona  geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti. Ölümü sonrası Arjantin hükümeti, milli takımı ile dünya şampiyonu olan efsane futbolcu için banknot basmayı planladıklarını ifade etti.

Bin Peso'ların üzerinde Maradona resmi

Arjantin basınında yer alan haberlere göre, banknotun ön yüzünde Diego Maradona'nın yüz portresi, arka yüzünde ise Arjantin'in zafere ulaştığı 1986 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere'ye attığı ikinci golün tasviri planlanıyor.

Arjantin meclisine sunulan önergede Maradona'nın resminin, yeni çıkacak bin pesoluk banknotlarda ve hatıra pullarında yer alması teklif edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Arjantin meclisi Senatörü Norma Durango "Bu önergenin tek amacı en büyük idolümüzün tanıtımı değil. Ekonomik yönden de gelir elde etmeyi arzuluyoruz. Düşüncemize göre, Arjantin'e gelen her turist, yanında Maradona'yı götürerek ülkeden ayrılmak isteyecek." ifadelerini kullandı değerlendirmesinde bulundu.

Kararın 2021 yılı başında çıkması bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler