Askere selam cezasını nasıl önledik?

06.02.2020 - 16:21 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 13:27

Askere selam cezasını nasıl önledik?

TFF Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde asker selamı veren milli oyunculara kınama cezası verilmesi hakkında konuştu.

Başkan Nihat Özdemir'in TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda düzenlediği basın toplantısına katılan Servet Yardımcı, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Servet Yardımcı, "Bazı ülkelerden asker selamı için büyük baskılar yapıldı. Çok sert bir müfettiş raporu çıktı. Bu asker selamının önemini UEFA'ya izahat etmek için çalışmalar yaptık, savunma yaptık. Ceza alsaydık bu bizi derinden üzerdi. Güzel bir savunma ile geri adım atmadan onları ikna ettik" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Milli futbolcular; EURO 2020 Elemeleri'nde 11 Ekim'de Arnavutluk ve 14 Ekim'de Fransa maçlarında, Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan askerlere destek olmak amacıyla, asker selamı vermiş, UEFA konunun siyasi olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. 

UEFA'nın Türkiye kararı

Soruşturma sonucunda asker selamının "politik içerikli, uygun olmayan bir davranış olarak görüldüğü" belirtilerek, sporun doğasına aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle söz konusu maçlarda asker selamı veren futbolcular Merih Demiral, Umut Meraş, Burak Yılmaz, Mert Günok, Zeki Çelik, Cenk Tosun, Mahmut Tekdemir, Uğurcan Çakır, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Sinan Bolat, Emre Belözoğlu, Deniz Türüç ve İrfan Can Kahveci'ye kınama cezası verildi.

Medipol Başakşehir'e de kınama cezası

UEFA, Medipol Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Avusturya temsilcisi Wolfsberger ile yaptığı ve 1-0 kazandığı maçta asker selamı verdikleri gerekçesiyle İrfan Can Kahveci, Robinho, Edin Visca, Okechukwu Godson Azubuike, Junior Caiçara ve Mehmet Topal'a da kınama cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler