Galatasaray 1-1 Kayserispor (Maç Sonucu - Geniş Özet)

Ali Bozkurt
12.02.2022 - 20:03 | Son Güncellenme: 12.02.2022 - 20:57

Galatasaray, Süper Lig 25. haftasında evinde Kayserispor'u ağırladı. Karşılaşma Mostafa Mohamed ve Cardoso'nun golleriyle beraber bitti. İşte maçın özeti ve detayları...

Galatasaray 1-1 Kayserispor (Maç Sonucu - Geniş Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 25. haftasında Galatasaray, kendi evinde Kayserispor'u konuk etti. Kayserispor'un 70. dakikada 1-0  öne geçtiği karşılaşmada Galatasaray taraftarı yoğun tepkiler gösterdi. Mostafa Mohamed, 85. dakikada durumu 1-1 yaptı ve maç böyle sona erdi. Galatasaray'ın golü ve sonrasında taraftar yönetimi istifaya davet etti. Torrent, henüz Galatasaray başında 3 puanla tanışamadı.

Fernando Muslera maçı tribünden takip etti

Sakatlığından dolayı tedavi süreci devam eden Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Kayserispor maçını tribünden takip etti.  Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray, Nef Stadyumu'nda Kayserispor ile mücadele ediyor. Sarı-kırmızılılarda sakatlığından dolayı tedavi süreci devam eden Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve mücadeleyi tribünden takip etti.  Muslera tedavi kapsamında hafta içindeki antrenmanlarda sahada düz koşu çalışmalarına başlamıştı.

Bafetimbi Gomis 1273 gün sonra Galatasaray formasıyla 

Galatasaray’ın yeni transferi Fransız golcü Bafetimbi Gomis, Kayserispor maçıyla 1273 gün sonra sarı-kırmızılı ile sahaya çıktı.  Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray evinde Kayserispor ile mücadele ediyor. Sarı-kırmızılılarda ara transfer döneminde takıma kattığı eski futbolcusu Fransız golcü Bafetimbi Gomis, Kayseri maçında 11’de başladı. Gomis, sarı-kırmızılılarda son kez 19 Ağustos 2018 tarihinde oynanan Göztepe maçında oynamıştı. 

36 yaşındaki futbolcu Galatasaray’da ikinci dönemine Kayserispor karşısında başladı. Fransız golcü 1273 gün sonra sarı-kırmızılı forma ile sahaya çıktı. Bafetimbi Gomis, Galatasaray’da ilk maçına 13 Temmuz 2017 tarihindeki Östersunds karşısında çıkmıştı. Gomis sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü ise 14 Ağustos 2017 tarihinde oynanan Kayserispor maçında atmıştı.

Omar Elabdellaoui 413 gün sonra kadroda

Galatasaray’ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui, gözünün iyileşmesinin ardından 413 gün sonra Kayserispor maçının kadrosuna alındı.  Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında sahasında Kayserispor ile karşılaşan Galatasaray’da Norveçli futbolcu Omar Elabdellaoui uzun bir aradan sonra ilk kez maç kadrosuna alındı. 31 Aralık 2020 tarihinde gözünden yaralanan Elabdellaoui, uzun geçen tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuştu. Bu süreçte lisansı dondurulan 30 yaşındaki futbolcunun bu sezonun ara transfer döneminde lisansı çıktı. Norveçli futbolcu, son olarak 26 Aralık 2020 tarihinde deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında görev almıştı. Elabdellaoui 413 gün sonra Kayserispor ile oynanan maçının 21 kişilik kadrosuna alındı.

Galatasaray’da 3 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre Kayseri karşısında 3 değişiklik yaptı. Torrent, Ömer Bayram, Cicaldau ve Emre Kılınç’ın yerine Sacha Boey, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis’e görev verdi. Sahaya Feghouli kaptan olarak çıktı.  Alanyaspor ile deplasmanda oynanan maçta ilk kez forma giyen İspanyol kaleci Inaki Pena, Nef Stadyumu’nda da Kayserispor karşısında sarı-kırmızılı takımın kalesini korudu. 

Tribünde Fatih Terim Araması

Kayserispor maçı öncesi takımını desteklemek için stada gelen Galatasaray taraftarları, üst araması esnasında şaşırtıcı bir işlemle karşılaştı. Taraftarlara, "Fatih Terim ile ilgili hiçbir şey stada alınmayacak. Yönetim yasak getirdi" denildi. Galatasaray tribününde Fatih Terim maskeli bir kişi, güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Sarı-Kırmızılı taraftarların duruma tepki göstermesi üzerine güvenlik güçleri geri adım attı. Terim maskeli taraftar maçı izlemeye devam etti.
 

Kayserispor 70'de öne geçti

Galatasaray'ın üst üstte rakip kaleye baskı kurduğu dakikalarda Sacha Boey'in kaptırdığı top sonrası Kayserispor atağa çıktı. Kayserispor oyuncusu Cardoso, Pena'nın önünde topu yerden sektirerek topu ağlara gönderdi ve Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. 

Afrika finalinden döndü, takımı umutlandırdı

Galatasaray 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 85. dakika da korner kazandı. Kornerde topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu içeriye ortaladı ve Mostafa Mohamed kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi. 

Senin için hazırladığımız haberler