Galatasaray-Antalyaspor: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
21.01.2023 - 20:33 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 00:41

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Nef Stadı’nda karşılaştığı Fraport TAV Antalyaspor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Galatasaray-Antalyaspor: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig lideri Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 25 bin taraftarının stada girişi bloke edilse de onların yerine gelen 'yedek taraftar'nın da desteğiyle Fraport TAV Antalyaspor'u da 2-1 mağlup ederek, serisini 9 maça çıkarttı.

Sarı-kırmızılı takıma 3 puanı getiren golleri 49. dakikada Mauro Icardi ve 59. dakikada kendi kalesine Sherel Floranus kaydetti. Akdeniz ekibinin tek golünü ise 54. dakikada Luiz Adriano attı.

Antalyaspor'da Larsson direğe takıldı

Galatasaray - Antalyaspor maçında ilk önemli atak maçın 18. dakikasında gelişti. Akdeniz ekibinde Sam Larsson'un ceza sahası içinden yaptığı vuruş direkte patladı.

Emre Taşdemir ligde 5 maç sonra 11’de

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor karşısında sol bekte tercihini Emre Taşdemir’den yana kullandı. Taşdemir, ligde en son Başakşehir deplasmanında 11’de görev almış daha sonra sakatlanarak oyundan çıkmıştı. 27 yaşındaki futbolcu, böylece ligde 5 maç sonra 11’deki yerini aldı. Emre Taşdemir bu sezon ligde daha önce 3 karşılaşmada oynamıştı.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "İlk yarıdaki oyun beni tatmin etmez"
Habere Git

Sacha Boey, Leite'yi geçedi

Galatasaray'da ilk yarının en iyi oyuncuları arasında sağ bek Sacha Boey vardı. Başarılı oyuncunun karşılşamanın 33. dakikasında sağ ayağıyla çektiği sert şutu Antalyaspor'un yeni kalecisi Helton Leite müthiş çıkardı.

Icardi yine attı

Sarı-kırmızılı takım 2. yarıya adeta golel başladı. Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Mauro Icardi ceza sahası içinde şık bir kafa vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Bu sezon sarı-kırmızılı takım ile 10 maçta sahaya çıkan Arjantinli yıldız 6 gol ve 4 asist kaydetti. 

Kerem Aktürkoğlu'ndan 3 asist

Mauro Icardi'nin attığı golde asist yıldız oyuncu Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. 24 yaşındaki sol kanat oyuncusu, bu sezon forma giydiği 22 maçta 8 gol ve 3 asist ile oynadı.

İlgini Çekebilir
Icardi atıyor, attırıyor... Durmuyor!
Habere Git

Adriano, Icardi'ye hemen karşılık verdi

Icardi'nin attığı golden sonra rakip kalede gol arayan Antalyaspor 54. golüde golü buldu. Soner Aydoğdu'nun yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Luiz Adriano, şık bir kafa vuruşu yaptı ve skoru 1-1'e getirdi. Bu sezon Akdeniz ekibi ile 21 maçta görev alan Brezilyalı oyuncu 4 gol ve 1 asist kaydetti.

Taraftarlar stadı doldurdu

Galatasaray - Antalyaspor maçına sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Bu sezon iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, Nef Stadyumu tribünlerini doldurdu.

Floranus kendi kalesine attı

Antalyaspor'un skoru 1-1'e getirmesinin ardından rakip kalede üst üste pozisyonlar bulan Galatasaray, 59. dakikada yeniden öne geçti. Sarı-kırmızılı takımda Sergio Oliveira'nın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu rakip takımdan Sherel Floranus'a çarptı ve ağlara gitti 2-1.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - PFDK gerçekleri! İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aldığı cezalar
Habere Git

Nuri Şahin sarı kart gördü

Antalyaspor'da teknik direktör Nuri Şahin karşılaşmanın 67. dakikasında bir pozisyona yaptığı itiraz sonucu sarı kart gördü. Karşılaşmanın ilk yarısında da Akdeniz ekibin kulübesinden bir kişi daha sarı kart görmüştü. 

Penaltı VAR'a takıldı

Galatasaray 71. dakikada penaltı kazandı. Lucas Torreira'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta top Ömer Toprak'ın eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR'a giden hakem Ali Şansalan, penaltı öncesi faul yapıldığı gerekçesiyle kararını iptal etti. 

Luiz Adriano kırmızı kart gördü

Antalyaspor'da golü atan oyuncu Luiz Adriano, karşılaşmanın 99. dakikasında savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı'ya yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart gördü. 

İlgini Çekebilir
Devler peşindeydi... Dortmund'dan Moukoko kararı
Habere Git

Abdülkerim Bardakcı cezalı duruma düştü

Galatasaray'da sarı kart gören Abdülkerim Bardakcı, Giresunspor karşısında cezalı duruma düştü.

Galatasaray'dan maç sonu paylaşım

Okan Buruk tarihe geçti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1959'dan sonra üst üste 12 resmi maç kazanan ilk teknik direktör olarak kulüp tarihine geçti.

Maçtan detaylar

Stat: Nef

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Olguncan, Mehmet Emin Tuğral

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir (Dk. 79 Yunus Akgün), Torreira (Dk. 88 Berkan Kutlu), Oliveira, Rashica (Dk. 79 Dubois), Mertens (Dk. 90 Mata), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 88 Barış Alper Yılmaz), Icardi

Fraport TAV Antalyaspor: Leite, Floranus (Dk. 76 Bünyamin Balcı), Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Soner Aydoğdu (Dk. 64 Erdal Rakip), Ufuk Akyol (Dk. 76 Mustafa Erdilman), Larsson (Dk. 64 Ndao), Mehmedi (Dk. 58 Sinan Gümüş), Nakajima, Luiz Adriano

Goller: Dk. 49 Icardi, Dk. 59 Floranus (Kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 55 Luiz Adriano (Fraport TAV Antalyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+10 Luiz Adriano (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 16 Güray Vural, Dk. 60 Larsson, Dk. 90+2 Bünyamin Balcı (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 90+3 Oliveira, Dk. 90+10 Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray)

Galatasaray - Antalyaspor maçını 47 bin 33 taraftar izledi

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray evinde Antalyaspor ile mücadele etti. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Bu sezon iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftar bu mücadelede de tribünleri doldurdu. Nef Stadyumu’nda oynanan maçı toplam 47 bin 33 taraftar takip etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar karşılaşma boyunca tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.

Galatasaray'da Hatayspor maçındaki tezahüratlardan dolayı tribünlerde 40 blok, toplam 20 bin 15 taraftar bu maç için ceza almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler