Galatasaray 2-1 Beşiktaş (Maç Sonucu - Özet)

14.03.2022 - 21:02 | Son Güncellenme: 14.03.2022 - 22:04

Galatasaray, Barcelona maçı öncesi derbide Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Kerem Aktürkoğlu, ilk yarı 2 gol attı. İşte beIN maç özeti ve golleri...

Galatasaray 2-1 Beşiktaş (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 29. haftasında Galatasaray kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Ertelenmesi için başvuruların ve karşılıklı açıklamaların olduğu derbiyi kazanan taraf Galatasaray oldu.

Kerem - Mostafa AŞ

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçının 22. dakikasında Kerem Aktürkoğlu sarı kırmızılı takımın ilk golünü attı. Asist ise Mustafa Mohamed'den geldi. Aktüroğlu ile Mostafa Mohamed bu sefer 32. dakikada sahneye çıktı.  Umut Meraş ile girdiği ikili mücadele sonrası meşin yuvarlağın sahibi olan Mustafa Muhammed’in bekletmeden ceza alanına gönderdiği ortada Kerem, altıpas çizgisi önünde yaptığı vuruşla hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. Kerem Aktürkoğlu derbide attığı golü Harry Potter sevinci kutlarken Süper Lig'deki 8. golünü kaydetti. 

Rıdvan Yılmaz'dan ilk derbi golü

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray deplasmanında 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ta siyah-beyazlı ekibin tek golünü atan Rıdvan Yılmaz, bu sezon 3. gol sevincini yaşadı. Genç oyuncu, sezonun ilk yarısında 5. haftada Antalyaspor deplasmanında attığı golle bu sezon ilk gol sevincini yaşarken, 6. haftada Adana Demirspor ağlarına bıraktığı golle de üst üste 2 hafta gol atmayı başarmıştı. 21 Eylül 2021 tarihinde attığı bu golün ardından fileleri havalandıramayan Rıdvan Yılmaz, Galatasaray karşısında 85. dakikada Ghezzal’ın pasında topla buluşup düzeltip çok sert vurdu ve farkı 1’e indiren isim oldu. Bu sezon 3. golünü kaydeden genç oyuncunun 3 de asisti bulunuyor.

Ersin Destanoğlu cezalı duruma düştü

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray deplasmanında boy gösteren Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. 32. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun attığı ikinci golün ardından siyah-beyazlı futbolcular, Umut Meraş'a faul yapıldığı iddiasıyla Hakem Atilla Karaoğlan'a itirazlarda bulunurken, itirazlar sonucundan Ghezzal ve Ersin Destanoğlu sarı kart gören isimler oldu. Bu sezon 3. haftada oynanan Karagümrük maçının 90+4. dakikasında, 10. haftada oynanan Galatasaray maçının 90+5. dakikasında ve 27. haftada oynanan Sivasspor mücadelesinin de 90+7. dakikasında sarı kart gören Ersin, bu sezon ilk kez uzatma dakikaları dışında sarı kart gördü ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Hatayspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

Ahmet Nur Çebi ilk yarı sonunda stattan ayrıldı

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray’a konuk olan Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 geride kapatırken, protokol tribününde mücadeleyi Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile izleyen Ahmet Nur Çebi de devrenin bitimiyle birlikte stattan ayrıldı. Karşılaşmanın bitmesini beklemeyen Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı’ndan Sorumlu Genel Kurul Üyesi Serhan Çetinsaya’nın sahibi olduğu otele geçti. Galatasaray Stadı’nın hemen alt tarafında bulunan otele geçen Çebi, karşılaşmanın devamını burada takip etmeye karar verdi.

Mostafa Mohamed'den Galatasaray'a kötü haber

Maçın ilk yarısında Kerem Aktürkoğlu'na iki asist yapan Mostafa Mohamed, karşılaşmanın 68. dakikasında yerini Bafetimbi Gomis'e bıraktı. Ancak Mohamed oyundan çıkarken sarı kart gördü. Sarı kart gören Mostafa Mohamed, Gaziantep FK maçında cezalı duruma düştü

Lyon, Kerem Aktürkoğlu'nu izledi

Fransız temsilcisinin baş gözlemcisi Bruno Cheyrou, 23 yaşındaki futbolcuyu Galatasaray-Beşiktaş derbisinde izlemek için İstanbul’a geldi. Gomis'in locasından Kerem'i canlı olarak izledi.

Torrent ile Elmas, siftah yaptı

Beşiktaş maçıyla sarı-kırmızılıların başında ilk kez bir derbiye çıkan Domenec Torrent ve son dönemde tartışmaların odağında olan başkan Burak Elmas, Beşiktaş galibiyetiyle ilk Süper Lig derbisini kazandı. Fatih Terim'le yollarını ayırdıktan sonra göreve İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent'i getiren Galatasaray'da Burak Elmas, sonunda Beşiktaş maçıyla derbi mutluluğuna ulaştı.  

Maçtan dakikalar 


8. dakikada Feghouli’nin pasında sağ kanatta topla buluşan Omar’ın ceza sahasına yaptığı ortaya Muhammed’in penaltı noktasının solundan kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.
15. dakikada Ghezzal’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe açılan ortayı Necip kafayla altıpasa doğru indirdi. Kaleye yönelen topu Omar çizgiden çıkararak kornere çeldi.
17. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında topla birlikte ilerleyen Kerem’in rakibini çalımladıktan sonra ceza sahası dışı sol çaprazından plase vuruşu önce Rosier’e çarptı. Ardından kaleci Ersin, sol köşeye giden meşin yuvarlağı uzanarak parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.
22. dakikada Feghouli’nin pasında topla buluşup sağ kanattan ceza sahasına giren Muhammed, savunmada Necip ve Vida’nın markajı altındayken meşin yuvarlağı sol taraftaki Kerem’e aktardı. Bu oyuncunun müsait pozisyondaki vuruşu ağlarla buluştu. 1-0
32. dakikada sağ kanattan Umut Meraş ile girdiği ikili mücadele sonrası meşin yuvarlağın sahibi olan Mustafa Muhammed’in bekletmeden ceza alanına gönderdiği ortada Kerem, altıpas çizgisi önünde yaptığı vuruşla hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. 2-0

Senin için hazırladığımız haberler