"Atakan Kesgin 1-2 yıl içinde Avrupa'da da adını duyurur"

04.10.2017 - 15:47 | Son Güncellenme: 04.10.2017 - 15:47

AJANSSPOR - Buca Gençlik Geliştirme Derneği eski başkanı Adnan Dolma, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar:

"Kerem Atakan Kesgin'i aldığımız zaman 13 yaşındaydı. Tokat’tan geldi. Ailesinden ayrıldı ve bize geldi. Bir emek verdik ve o da karşılığını verdi. Şimdi profesyonel sözleşme imzalandı. Tokatspor’a ödenen bir yetiştirme bedeli var. Bizim için çok değerli. Bir iki yıl içinde sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da isminden söz ettirecektir. Beşiktaş'ın ilgisi var. Sadece Beşiktaş değil bir çok kulüp isteyecektir. Mesela Antalyaspor'un adını duydum.  Bu aslında doğru orantılıdır. 17 yaşında bir oyuncu TFF 1.Lig’de oynarsa ilgi odağı olur. Trabzonspor'un da konuşulduğunu duydum. Orada görev yapan squadların iyi rapor verdiğini duydum."

Geleceği çok parlak
"Açıkcası 17 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş gitmesini istemem. Öncelikle burada oynaması lazım. Bu konuda Bucaspor karar verecektir. Oyuncu hakkında top hakimiyeti yüksek. İki ayağını da aynı şekilde kullanabilen, spor zekası yüksek, geleceği çok parlak bir sporcumuz."

Bucaspor altyapısının konuşulmaması bizi üzüyor
"Çağlar ve Cengiz yine bizim altyapımızdan çıkan oyunculardır. Bu oyuncular için hep malum kulüp konuşuluyor. Biz hiçbir şey yokken kurduk buraları. Bizim burada 5 tane lig takımımız var. hep Türkiye şampiyonu yada ikincisi olan takımlarımız var. Bizim son yıllarda 21 tane oyuncumuz A Takıma çıkmış. Bucaspor altyapısının konuşulmaması bizi üzüyor."

 Kendini hazırlıyor
"Kerem Atakan Kesgin, zaten bizde kaldığı 4 sene boyunca o bilgileri aldı. Kendini hazırladı. İleri de ben büyük kulüplerde oynayacağım diye düşündü hatta yabancı dil kurslarına gitti. Umarım gider. Bizlerin en büyük mutluluğu da budur. Milli takımlara gidiyor. Düzenli olarak oynuyor. Kerem dışında 4-5 tane onun yeteneklerinde isimler var hatta ondan çok daha iyi isimler var."

 

Senin için hazırladığımız haberler