Ataman Güneyligil: "Kupayı kazanmak isterdik ama olmadı"

23.03.2021 - 23:38 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 23:39

Voleybol haberleri... Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Ataman Güneyligil, Saugella Monza maçından sonra yaptığı açıklamada, "Açıkçası güç farkı çok ortaya çıktı. Daha mücadeleci bir oyun sergileyip, sonunda kupayı kazanmak isterdik ama olmadı" dedi. İşte detaylar...

Ataman Güneyligil: "Kupayı kazanmak isterdik ama olmadı"

Galatasaray, Kadınlar CEV Kupası Finali rövanşında Burhan Felek Spor Salonu’nda karşılaştığı İtalyan ekibi Saugella Monza’ya 3-0 mağlup oldu ve ikinci oldu.

Mücadelenin ardından Galatasaray Başantrenörü Ataman Güneyligil, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk maçtan sonra bazı şeyleri çok doğru ve sürekli yapmaları gerektiğini ifade eden Güneyligil, "Çok iyi servis atmak. Rakibin orta oyuncu çifti herhalde İtalyan Ligi’nin bile belki en iyi çifti olabilir. Onları hem atakta kesmek için çok iyi servise ihtiyacımız vardı hem de atak yaparken onların olduğu bölgeden değil belki keskin çapraza atağa ihtiyacımız vardı. Ama ilk maçta 17’ye yakın blok yedik. Bu maçta hemen hemen ona yakındır. Güç farkı çok ortaya çıktı açıkçası. Daha mücadeleci bir oyun sergileyip, sonunda kupayı kazanmak isterdik ama olmadı. Servis atıp hücum düzenlerini bozmadığımız sürece özellikle İtalya Ligi takımlarına karşı bu tarz sonuçlar normal. Çok iyi servis atmanız lazım. Topun atılacağı yerin belli olması lazım. Blokta zaafı olan bir takımız. Oraya yerleşip çok iyi blok yapmak lazım. Bazı şeyleri sürekli ve çok iyi yapmamız gerekiyordu. Maçın başında belki 7-8 sayı ama sonra olmadı" diye konuştu.

Gizem Güreşen: "Sonuna kadar mücadele ettik ama yetmedi"

Galatasaray, Kadınlar CEV Kupası Finali rövanşında Burhan Felek Spor Salonu’nda İtalyan ekibi Saugella Monza ile karşılaştı. İlk maçı 3-0 kaybeden sarı-kırmızılılar rövanşta da 3-0 yenilince turnuvada ikinci oldu.

Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Gizem Güreşen, "Öncelikle final oynadığımız için çok mutluyum. Gönül isterdi ki evimizde, seyircimiz önünde kupayı kaldırmak ama olmadı. Hocanın dediği gibi kuvvet farkı ortaya çıktı ama bunu kapatmak için yapmamız gereken şeyler vardı. Özellikle servis atmak. Çünkü çok iyi iki tane orta oyuncuya sahip bir takım var. İtalyan Ligi’nin en iyi iki orta oyuncusu. Onları devreye soktuğunuz zaman işler maalesef karışıyor. Biz de blok zaafı olan bir takımız. İyi servis atamadığımız için çok çabuk oynadılar. Biz bunu durduramadık. İyi servis atabilseydik oyuna ortak olabilirdik. Bunu yapamayınca onlar daha rahat oyun sergileyebildiler. Sonuna kadar mücadele ettik ama yetmedi. Çok üzgünüm. Gönül isterdi ki kupayı hep beraber kaldıralım. En azından madalyamız var. Bununla kendimizi avutmak zorundayız. İlk maçta çok eksiktik. Korona sebebiyle antrenman yapamadan gitmiştik. Şu an 1 hafta antrenman yapma şansımız oldu. Güzel de antrenman yaptık ama yetmedi. Çok şanssız bir döneme denk geldi. Belki daha fazla antrenman yapsaydık, 15 gün ara vermeseydik, arkadaşlarımız daha hazır olsaydı, her şey farklı olabilirdi. Olmayınca bazen olmuyor. Bugün tutmadı maalesef. Bugün olmadı ve ben bu yüzden çok üzgünüm" diye konuştu.

Güldeniz Önal: "Keşke kupa ile veda edebilseydik"

Galatasaray, Kadınlar CEV Kupası Finali rövanşında Burhan Felek Spor Salonu’nda İtalyan ekibi Saugella Monza ile mücadele etti.

İlk karşılaşmayı 3-0 kaybeden sarı-kırmızılılar rövanşta da 3-0 mağlup olunca kupada ikinci oldu. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Güldeniz Önal, "Karşımızda iyi bir takım olduğunu biliyorduk. İlk maçı talihsizlik oldu. Bu maç direnç göstermeye çalıştık. İtalya Ligi’nde onlar bu maçları çok oynuyorlar. Bu durumda üçüncüler. Bizim birazcık direncimiz kırıldı. Aslında içerideki mücadele, enerji, yardımlaşmadan çok mutluydum. Antrenman ne uyguluyorsak içeride uygulamaya çalıştık. Onlar bize çok çabuk çözüm buldular. Biz onun çözümünü getiremedik. İyi servis atmamız gerekiyordu. Servisi tutturamadık. Defansta hatalarımız oldu. İkinci setten sonra psikolojik olarak da çok zor bir maç oldu. Buraya gelen başkanımızı, seyircimizi tebrik ediyoruz. Keşke kupa ile veda edebilseydik. Umarım bundan sonra senelerde Galatasaray’a bu kupa getirebiliriz. Herkese teşekkür ederim. Bütün sene bu olayları yaşadık. Finale gelmesi üzücü oldu. Bütün sene boyunca arkadaşımız pozitif mi değil mi. Burası böyle bir sene. Bence bunun arkasına sığınmamak gerekiyor. Karşı takım için de olabilirdi. Biz iyi bir takımız. Mücadele etmeye çalışan genç bir takımız" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler