Beşiktaş - Konyaspor: 3-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
07.06.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 07.06.2023 - 22:26

Sezonun son maçına çıkan Beşiktaş, Konyaspor karşısında 2-0 öne geçtiği maçı 3-3 berabere tamamladı. Kartal Atiba Hutchinson'a da 2.'liğe de veda etti. Maç sonucu, yazılı özet.

Beşiktaş - Konyaspor: 3-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında Beşiktaş, Konyaspor'u Vodafone Park'ta ağırladı. Beşiktaş, efsane futbolcusu Atiba Hutchinson'ın da veda ettiği son maçta Konyaspor'u yenerek ligi 2. bitirmeyi hedefledi. Ancak Kartal, 2-0 öne geçtiği maçta sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve sezonu 3. sırada kapattı.

Konya'dan müthiş geri dönüş!

İlk yarıda kalesinde 2 gol gören Konyaspor, devre bitmeden attığı golle soyunma odasına 2-1 geride girdi. İkinci yarıya iyi başlayan Yeşil-Beyazlılar, kısa sürede bulduğu iki golle 3-2 öne geçti. Beşiktaş ise Tayfur Bingöl ile beraberliği sağlamayı başardı.

Atiba'ya sürpriz uğurlama

Beşiktaş'ın efsane oyuncusu Atiba Hutchinson, son kez Vodafone Park'a geldi. Kanadalı orta sahaya sürpriz bir uğurlama hazırlandı. Efsane futbolcu sahaya çıktığında kapalı tribünden kendisine çiçekler atıldı.

İlgini Çekebilir
Atiba'ya sürpriz uğurlama
Habere Git

Gedson gollerine devam etti

Gedson Fernandes, karşılaşmanın 6. dakikasında Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Ceza sahası önü sol çaprazında topla buluşan Gedson, bire birde rakibini geçerek altı pasın soluna kadar sokuldu. Dar açıda kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız orta saha, topun dibine girerek şık bir gol attı. Beşiktaş formasıyla Vodafone Park'ta ilk golünü atan Gedson, üst üste 3 maçta da gol sevinci yaşadı. Gedson gol sevincini, Siyah-beyazlılara veda eden Atiba Hutchinson ile paylaştı.

İlgini Çekebilir
Giresunspor 3 puanla lige veda etti
Habere Git

Muleka 9 ay sonra sahnede

41. dakikada Umut Meraş'ın kendi ceza sahası yakınlarında kaptığı topla hızlı çıkan Beşiktaş, Cenk Tosun ile sol kanattan geldi. Az adamla yakalanan Konyaspor geriye dönmekte zorlandı. 3'e 2 gelen Beşiktaş'ta Cenk Tosun, sağ kanatta boş pozisyondaki Muleka'yı gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muleka, önce topu sola çekti. Daha sonra topu geri çekerek kaleciye çalım atan Muleka, Aboubakar'a pas fake'i gösterip tüm savunmayı şaşırttı ve topun dibine girerek ağlarla buluşturdu. Kongolu futbolcu, yaklaşık 9 ay sonra gol sevinci yaşadı. Muleka son golünü ligin 5. haftasında 3-2 kazanılan MKE Ankaragücü maçında atmıştı.

Konya fitili ateşledi

Konyaspor, ilk yarının uzatma anlarında farkı 1'e indirdi. Hızlı hücumla Beşiktaş ceza sahası önüne gelen Yeşil-Beyazlılar, ceza sahası önünde topu Oğulcan Ülgün ile buluşturdu. Topa gelişine çok sert vuran Oğulcan, Mert Günok'un önünde seken topa müdahale edememesi ile gol sevinci yaşadı. Konyaspor'un Beşiktaş kalesine attığı ilk isabetli şut gol oldu.

İkinci yarı golle başladı

İlk yarının son anlarında golü bulan Konyaspor, ikinci yarının başında da ağları havalandırmayı başardı. Yeşil-beyazlı takım 2-0 geriye düştüğü maçta eşitliği sağladı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Guilherme sol ayağıyla ortayı yaptı, kale sahası ön çizgisinin gerisinde bulunan Mahir Emreli kafayı vurdu. Kaleci Mert'in müdahalesine rağmen top çizgiyi geçti.

2-0'dan 3-2!

Konyaspor, 2-0'dan 3-2 öne geçti. Moreno, sol çaprazdan gönderdiği ara pasında Pozuelo'yu topla buluşturdu. Kaleci Mert Günok'u geçen Pozuelo, dar açıdan fileleri havalandırdı.

Tayfur kurtardı!

Beşiktaş'ta oyuna Muleka'nın yerine giren Tayfur Bingöl, beraberlik golünü attı. Cenk Tosun'un pasıyla penaltı noktası yakınında topla buluşan Tayfur, topu sağa çekip sağ ayağıyla sert vurdu. Top, yakın köşeden ağlara gitti.

Geri dönüşü başlatan oyundan atıldı

Maçın 61. dakikasında sarı kart gören Oğulcan Ülgün, 4 dakika sonra Gedson'a yaptığı hareketten sonra ikinci sarı kartı gördü. Konyaspor'un geri dönüşünde attığı golle fitili ateşleyen isim olan Oğulcan, profesyonel kariyerinde ilk kırmızı kartını gördü.

Cenk Tosun sedyeyle çıktı

Beşiktaş, ikinciliğin yanı sıra formda golcüsü Cenk Tosun'u da kaçırdı. Tecrübeli santrfor, karşılaşmanın uzatma anlarında sakatlanarak, oyunu sedye ile terk etti.

Senin için hazırladığımız haberler