Atletico Madrid şampiyonluk yolunda ağır darbe aldı

20.02.2021 - 20:46 | Son Güncellenme: 20.02.2021 - 20:50

La Liga ekiplerinden Atletico Madrid, ligin 24. haftasında Levante’yi evinde ağırladı. Maçın sonunda büyük bir hezimete uğrayan Madrid ekibi, hem şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı; hem de 2 yıl sonra evinde mağlup oldu. İşte tüm detaylar...

Atletico Madrid şampiyonluk yolunda ağır darbe aldı

AJANSSPOR - HABER

La Liga’da önemli bir karşılaşma daha şaşırtıcı bir sonuçla tamamlanmış oldu. La Liga birincisi Atletico Madrid, ligin 8. sıradaki takımı Levante’yi evinde ağırladı. Levante’ye karşı 2-0 mağlup olan Atletico Madrid, şampiyonluk yolunda önemli bir kayıp yaşadı. Yaklaşık 2 yıldır evinde mağlubiyet yaşamayan takım, Levante’ye karşı tel tel döküldü. 

Levante’nin gollerini 30. dakikada Morales, 90+5. dakikada Frutos kaydetti. 

14 maçtır kazanamıyorlardı

La Liga’da oynadığı son 22 iç saha maçının 22’sini de kaybetmeyen takım, en son 2019 Aralık ayında Barcelona’ya 1-0 mağlup olmuştu. O tarihten bu yana 22 maçın 17’si galibiyetle sonuçlanırken, 5’i beraberlikle tamamlanmıştı.

Atletico Madrid’e konuk olan Levante, Atletico Madrid deplasmanlarında son derece şanssız sayılır. Tam 14 maçtır Wanda Metropolitano’da kaybeden Levante, bu 14 maçın 11’inde direkt kayıp yaşamıştı. Ligin favori takımlarından Atletico, lig 8. sıradaki takımı Levante’ye karşı 2-0 gibi net bir skorla kaybetti. 

Böylece, Atletico Madrid’in puanı 55’te kalırken; 8. sıradaki Levante’nin puanı 34’e yükselmiş oldu. 2. sıradaki Real Madrid’den 6 puan kadar uzakta olan Atletico, beklenmedik bir anda gelen Levante yenilgisi sonrası büyük bir fırsatı tepmiş oldu.

Maç boyunca 26 şut çeken Atletico’nun 10 şutu isabetli olurken, Levante’nin sadece 5 şutu bulunuyor. Bu şutlardan 1 tanesi isabetli oldu ve kaleyi bulan tek şutları gol oldu.

Son olarak, Atletico Madrid’de Koke ve Lemar sarı kartla cezalandırılırken, Levante’de Daniel Cardenas ve Ruben Vezo sarı kart cezası aldı.

Senin için hazırladığımız haberler