Atletizm'de kamera tartışması! Şaşkına döndü...

02.10.2019 - 03:12 | Son Güncellenme: 02.10.2019 - 00:15

Atletizm'de kamera tartışması! Şaşkına döndü...

Atletizm'de çok konuşulan olay... Kadınlar Dünya Atletizm Şampiyonası'nda kullanılan 'yakın çekim' kamera, büyük tartışma yarattı.

Kadınlar Dünya Atletizm Şampiyonası'nda kullanılan 'yakın çekim' kamera, büyük tartışma yarattı.
Doha'da düzenlenen Kadınlar Atletizm Şampiyonası'nı televizyon başından izleyenler, büyük bir sürprizler karşılaştı.
BBC'nin kameralarına yansıyan görüntülerde yeni kullanılan kameraların atletlerin, koşuya başlamadan önce hazırlık halindeyken hemen altına kurulması dikkat çekti.
Ancak kadın atletler, yeni kameralardan pek memnun kalmadı.
Alman atletler Tatjana Pinto ve Gina Luckenkemper, kamera açısı nedeniyle IAAF'i eleştirirken 22 yaşındaki Luckenhemper, ''Bu yeni kameraların çekiş açılarını oldukça uygunsuz buldum. Kameraları geliştirirken kadınları hiç düşündüler mi? Hiç sanmıyorum! Bunu protesto edecek tek kişinin de biz olmadığını sanıyoruz.'' sözlerini kullandı.
İngiliz Dina Asher Smith ise ''Yarışın ardından bir arkadaşım bu kameraların hiç hoş olmadığına dair bir mesaj göndermiş. Fotoğraf çekmişler ama bana gönderemediler bile. Gönderin de makyajımı kontrol edeyim dedim...'' şeklinde konuştu.
IAAF GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI Kadın atletlerden gelen eleştirilerin ardından IAAF, kamera açılarında düzenlemeye gitti.
IAAF Görüntü Yönetimeni James Lord, yaptığı açıklamada sadece yüz bölgesine zoom yapılmasına karar verildiğini ve önceki tüm görüntülerin silindiğini kaydetti.

(Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler