Atlı Okçuluk Doğu Bölge Elemeleri devam ediyor

29.07.2018 - 17:31 | Son Güncellenme: 29.07.2018 - 17:31

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Elazığ'da düzenlenen Atlı Okçuluk Doğu Bölge Elemeleri devam ediyor.

Doğukent Mahallesi'nde düzenlenen Atlı Okçuluk Bölge Elemeleri müsabakalarında, 70 ilden 130 sporcu at binip yay gererek hedefi tutturmaya çalıştı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, sporcuların kıyasıya yarışmasıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Atlı okçu Kaya: "Çocuklarım biniciliği öğrensin istedim"

Atlı okçulardan Hilal Kaya, yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce çocukları için ilgilendiği spora başladığını ve sürdürdüğünü söyledi.

Zaman içerisinde atların bağımlısı olduğunu dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Bu spora başlama sebebim çocuklarım oldu. Çocuklarım biniciliği öğrensin istedim. Çocuklarımın biniciliği öğrenmesi için gittim fakat kendimi atın üstünde buldum. Bu sporu çok seviyorum. Ata sporumuz ama yabancılar daha sahip çıkıyor. Bizim de sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun yayılması gerektiğini düşünüyorum."

Kızı Cüveyre Kaya, annesi gibi ileride turnuvalara katılmak istediğini işaret ederek, "Bu spor ile hayvanları daha iyi tanıyabiliyorum. Neler hissettiklerini anlayabiliyoruz." dedi.

Okçulardan Kılıç: "Çok güzel bir organizasyon"

Ankara Akıncılar Atlı Spor Kulübünden elemelere katılan Ali Fuat Kurtuluş Kılıç, yarışmaların güzel geçtiğini ifade ederek, "Türkiye'de birçok yeri gezdik ama Elazığlılar kadar misafirperver bir halk bulamadık. Etkinlikte emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Genel itibarıyla çok güzel bir organizasyon." diye konuştu.

Nevşehir'den elemelere katılan Murat Çıtak da 7 yıldır çok sayıda turnuvada yarıştığını belirterek, "Hem atalarımızın yapmış olduğu bir spor hem de burada kardeşlik ve dostluk oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler