Avcı, Burak Yılmaz'ın durumuyla ilgili konuştu

19.10.2019 - 22:08 | Son Güncellenme: 20.10.2019 - 01:08

Avcı, Burak Yılmaz'ın durumuyla ilgili konuştu

TFF Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş tekik direktörü Abdullah Avcı, MKE Ankaragücü ile deplasmanda 0-0 berabere kaldıkları karşılaşma sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Avcı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 "Alanyaspor maçındaki saha parselizasyonu üzerinden gittik. İştahı, arzuyu ve kazanmayı beceriyle birleştiremedik. Rakip savunmayı aşabilmen için oyuna genişlik vermen lazım. Zaman zaman bunu yaptık."

"Rakip 10 kişi kaldıktan sonra merkeze gittik zaman zaman. Pozisyonlarımız oldu. 8. hafta oldu ve üst üste 2 maça aynı 11 ile çıkamadık. Önde Burak sakatlıktan çıktı, geldi. Bugün tekrar sakatlandı. Bir sürü eksik var. Beşiktaş forması, duygusu, arzusu her zaman kazanmaktır. Bugün oyun iştahını ve arzusunu beceriyle birleştiremedik."

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında alınan sonuçtan dolayı üzgün olduğunu belirten Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Milli takım arası vardı, ondan önce son maçımızı içeride; duygusu, coşkusu fazla bir şekilde kazanmıştık. Milli takıma gidenler, dönenler, arada yaşanan sakatlıklar oldu. Ama o duygu, coşku, vazgeçmeyen, pes etmeyen duygusunu bugün itibariyle de sahaya yansıtmak istedik. Bence oyunun özeti; oyuncularım iştahlarını beceriye yansıtamadı. Bu süreçte tekrar kazanmak istiyorduk. Kazanamadık. Yarından itibaren yoğun olan haftaya hazırlanacağız. Ankaragücü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


“Derbi maçlarının duygusu çok başkadır”

Büyük umutlarla transfer edilen Tyler Boyd transferi ve gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi hakkında gelen sorulara cevap veren Avcı, “Boyd, isteyerek aldığımız bir oyuncu. Lige de onunla başladık. Performanslarda inişler, çıkışlar elbette olacaktır. Bugün için soracak olursanız Boyd, kulübede 21’inci oyuncu olarak bulundu. Milli takımdan döndü; jetlacktan çıktı ve dün gece de serum yedi. Daha sağlıklı olsaydı bugün değerlendirebilirdik” şeklinde konuştu.
‘Haftaya Fatih Hoca’yla karşılaşacaksınız, neler hissediyorsunuz’ sorusuna Avcı, “Galatasaray’la karşı karşıya geleceğiz. Ben böyle bakıyorum, hayatım boyunca da böyle bakmaya devam edeceğim. Derbi maçlarının duygusu, ruhu, enerjisi çok başkadır. O maç çok başka olacaktır. Özellikle Beşiktaş’ın arması, rengi ve vazgeçmeyen duygusu muhakkak sahaya yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler