ZTK| Trabzonspor 2-0 Antalyaspor (Maç Sonucu - Özet)

01.03.2022 - 21:53 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 23:03

ZTK çeyrek final karşılaşmasında Trabzonspor evinde Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor 2-0 Antalyaspor maç özeti ve gollerini izle. İşte detaylar..

ZTK| Trabzonspor 2-0 Antalyaspor (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Trabzonspor ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Bordo-Mavililer karşılaşmayı 1-0 kazanarak Yarı Final'e yükseldiler. İşte maça dair tüm detaylar...

Gol Visca'dan

11. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağından Visca sağ taraftan koşu yapan Djaniny gördü. Djaniny penaltı noktasına doğru gönderdiği topu iyi takip eden Visca meşin yuvarlağı kaleci Sousa'nın solundan ağalarla buluşturdu. 

Direkler izin vermedi

Trabzonspor, 28. dakikada Kouassi'nin pasında topla buluşan Djaniny sağ çaprazdan sert vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı. İkinci yarıda ise Bakasetas'ın şutu direkten sekerek Kouassi'nin önüne düştü. Kouassi'nin şutu da üst direğe çarptı. Bordo-Mavililerin 3 saniyede iki topu direğe çarpmış oldu.

VAR'dan döndü

Trabzonspor, karşılaşmanın 33. dakikasında Bakasetas ile skoru 2-0'a getirdi. Hakemin orta noktayı göstermesinden kısa bir süre sonra VAR'dan uyarı geldi. Bakasetas'ın attığı gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Berat turu getirdi

Antalyaspor'un beraberlik golü için arayışlar içine girdiği dakikalarda Abdulkadir Ömür kaptığı topu cornelius'un önüne attı. Kaleciden seken top Berat'ın önüne düştü ve genç oyuncu topu ağlara göndererek 90. dakikada bordo-mavilileri 2-0 öne geçirdi ve turu getirdi.

83 yaşındaki Trabzonspor taraftarı Nwakaeme ile buluştu

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında oynanan Trabzonspor - Kayserispor karşılaşmasının son dakikalarında gelen gol ile gözyaşlarını tutamayan 83 yaşındaki Halit Aygün, Antalyaspor maçı öncesi trübünlerde Nwakaeme ile buluştu.

Trabzonspor ile Antalyaspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Müsabakası öncesi 83 yaşındaki Trabzonspor taraftarı Halit Aygün, bordo-mavililerin yıldız oyuncusu Nwakaeme ile buluştu. Halit Aygün'ü maça davet eden Nwakaeme, 83 yaşındaki taraftarın yanına giderek 9 numaralı formasını hediye etti.

Vitor sakatlandı

Trabzonspor'da sakatlanan Vitor Hugo, sedyeyle kenara getirildi ve oyuna devam edemedi. Vitor'un yerine ise oyuna Ahmetcan Kaplan devam etti. Hugo'nun sakatlığı ile ilgili henüz resmi açıklama gelmedi

Trabzonspor 20 dedi 

Daha önce Ziraat Türkiye Kupasını 9 defa kazanan Trabzonspor, 10. kez kupayı müzesine götürmek istiyor.  Bordo-Mavililer, Antalyaspor'u eleyerek 20. defa yarı finale çıktı. Karadeniz ekibi daha önce 1977, 1978, 1984, 1992, 1995, 2003, 2004, 2010, 2020 yıllarında kupayı müzesine götürmüştü.

Trabzonspor'un yarı final rakibi kim?

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş - Kayserispor maçının galibiyle karşı karşıya gelecek. Yarı final maçları çift eleme usulüne göre oynanacak. İlk maçlar 19, 20 veya 21 Nisan arası, ikinci maçlar ise 10, 11 veya 12 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. Yarı final müsabakalarında deplasman golü kuralı uygulanmayacak.

Tek yenilgi Antalyaspor'a idi

Trabzonspor, bu sezon ligde tek yenilgisini Fraport TAV Antalyaspor karşısında yaşadı. Ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyeti olan Karadeniz ekibi, bu yenilgisini 2-1'lik sonuçla deplasmanda Antalyaspor önünde aldı. Ziraat Türkiye Kupasında ise rakibini 2-0 yenerek yarı finale yükselmeyi başardı.

Karşılaşmadan hemen sonra Antalyaspor Teknik Sorumlusu Groenendijk maçı değerlendirdi.Groenendijk, ''Trabzonspor'u tebrik ediyoruz. Heyecanlı maç oldu. Burada kazanmak istedik, önemli fırsatlar yakaladık ama gol atamadık. Maç öncesi geçiş oyununda iyi olduklarını konuşmuştuk. 2 golleride orta sahamızda kaptıkları toplar oldu. Oradan çıkarmamız gerekiyordu. İyi futbol oynayarak kaybettik. Ligde 11 final maçımız var. Onlara odaklandık. Öz eleştiri yapacağız, baskı altında olan oyuncuya atılan 2 topla turu burada bıraktık. Üstüne çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler