Avcı'dan gündüz maçı tepkisi!

10.04.2017 - 22:50 | Son Güncellenme: 10.04.2017 - 22:50

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Galatasaray'ı 4-0 yendikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Oyunla ilgili konuşalaım. Galatasaray'ın hoca değişikliğinden sonra bazen 3'lü bazen 4'lü savunma anlayıı oldu. Bazen gizli 3'lü, ben ona 3.5 diyorum vardı. Özellikle 3'lü savunmaya ve 4'lü savunmaya karşı planlar yaparken, baskıyla başladık maça. 3.5 gibi başladılar. Önde baskıyı sağlıklı yaptık.

Galatasaray takımı özellikle sırtını rakibe en yakın kuran, tek hatta kalan ve savunmasında önemli boşluklar veren bir takım. Kenara ataklar çalıştık. Kenardan ve ortadan çok gol yiyen takımdı. Goller ve organizasyonlar hep kenardan ve ortalarla geldi.

Galatasaray 3 senedir ilk defa şut atamamış. Doğru tepkiler verdik, merkezi iyi kapattık. Maç çok keyfi verdi, maçın bitmesini istemedim. Cesaretimiz gücümüzü ve sıcak teması gösterdik. Normalde az faul yapan bir takımız, doğru yerleşim yaptığımız için. Bugün önde basarak rakipten daha fazla faul yaptık. Harika bir skor oldu 4-0 ama oyun kalitesinin yüksek olması beni çok mutlu etti. Yarışın içinde olmak istiyoruz. Önemli emek veriyor takım. Ligin boyu kısalmaya başladı. Ne kadar yarışın içinde olursak, gelişimimiz için o kadar önemli. Önemli gelişim gösteriyoruz. Takımı tebrik ediyorum. Rakibe başarılar diliyorum.

Planda olmayan puanlar kaybediyorsunuz. Detaylarla kazanıp kaybediyorsunuz. Bu saaten sonra oyunculara fiziksel bir şey veremeyiz. Zihinsel olarak oyuncuların odaklanması biraz daha farklı olmalı. Zihinsel doğru hazırlanırsak, istediklerimizi alabiliriz.

Öne doğru en fazla sprint atan oyuncu oldu Adebayor. Maç öncesi kenar oyuncularımızdan ve Adebayor'dan bunu istemiştik. Adebayor'un bu disipline sadık kalması çok önemli. Birebir toplantı da yapıyoruz kendisiyle. Çok önemli kulüplerde oynadı, oradaki idman metotları üzerine konuşuyoruz. Tekrar var olma mücadelesi veriyor. Emre'yi de unutmamak lazım, ikisinin adaptasyonu çok önemli. Adebayor, kuvvet açısından biraz geride olduğunu biliyor. Her gün bir adım daha üzerine koyuyor. Ailenin önemli paraaçsı oldu.

2 senedir Avrupa'da olmak önemli. Yanlış bilmiyorsam, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan başka 3 sene üst üste Avrupa kupalarına başka bir takım katılmadı. 1 sene önce burada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-İstanbul Büyükşehr Belediyespor yazıyordu, geçen sene Shakhtar Donetsk yazıyordu. Umarım mücadelemizin karşılığını alırız, bu yarışın içinde sonuna kadar olmak istiyoruz"

Basın toplantısı

Avcı, müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında ise, özellikle Galatasaray'ın nasıl bir savunma formasyonuyla oynayacağı ve buna verecekleri karşılık üzerinde durduklarını anlatarak, "Futbolcularım, oyun planlarımızı sağlıklı bir şekilde uyguladı. Galatasaray, son 3 sezonda ilk kez rakip kaleye şut atamadı. Kademede doğru durduk. Pozisyon vermedik." diye konuştu. 

Teknik adamlar olarak her maç öncesi planlar yaptıklarını, karşılığını ise bazen alıp bazen de alamadıklarını dile getiren Avcı, "Bu maçı kenardan izlerken inanılmaz keyif aldım. Bazen maçın bitmesini istemezsiniz. Harika bir galibiyet oldu. Skor çarpıcı olabilir ama oyun olarak da beni çok tatmin etti. Planların tamamı iyi uygulandı. Umarım sonuna kadar bu mücadelenin içinde olmaya devam ederiz." ifadelerini kullandı. 

"Birtakım hayaller kuruyoruz"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için çaba sarf ettiklerini, Süper Lig'de de şampiyonluk yarışını sürdürdüklerini vurgulayan Avcı, şunları söyledi: "Yarışın içinde olmak istiyoruz. Oyun kalitemiz gelişiyor. Üç sene evvel bu statta 'Gaziantep Büyükşehir Belediyespor' yazıyordu. Sonra 'Shakhtar Donetsk' yazdı. İki sene üst üte Avrupa kupalarına katıldık. Bu ölçekte olup da 3 sene üst üste Avrupa'ya giden takım yoktur. Yarışın içinde olmak heyecanlı. Bir takım hayaller kuruyoruz ve sonuna kadar zorlayacağız. Ligde ikinciyiz, kupada iddialıyız. Harika bir sezon. İnşallah karşılığını alırız. Önümüzde Beşiktaş ve Fenerbahçe maçları var. İnşallah yüzümüz gülmeye devam eder."

Öte yandan, üst üste gündüz maçları oynadıklarından yakınan Avcı, "Ligde şampiyonluk yarışının içinde olan bir takımız. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bu saatte oynar mı? Gündüz maçlarının bir standardı olur. Antrenman planlaması açısından da sıkıntılı. Bunları söylüyorum ama bir karşılık alamıyorum. Umarım bundan sonra dikkat ederler." diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler