Avrupa Halı Saha Şampiyonası Başlıyor!

22.08.2016 - 01:37 | Son Güncellenme: 22.08.2016 - 01:38

Türkiye'nin en büyük halı saha ligi olma özelliğini taşıyan iddaa Rakipbul Ligi'nin 2016 Şampiyonu İzmirli Cemil Baba Baklava takımı, Avrupa’nın en büyük halı saha organizasyonu EMF Euro’da ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Almanya, İtalya ve İngiltere gibi önemli futbol ülkeleri dahil olmak üzere 32 ülkenin halı saha milli takımının katılacağı Avrupa Halı Saha Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilecek. 4’er takımdan 8 grup şeklinde oynanacak eleme maçlarının ardından iki gün sürecek olan finallere geçilecek. 2016 Avrupa Halı Saha Şampiyonu, 28 Ağustos Pazar günü oynanacak finallerde belli olacak. 

Avrupa kupasında zorlu grup

Avrupa Halı Saha Federasyonu (EMF - Eurpean Minifootball Federation) tarafından 2012 yılından beri her yıl gerçekleştirilen EMF Euro'da bu yıl Türkiye’yi temsil edecek olan İzmirli Uyar Balata ekibinin grubunda ev sahibi Macaristan, Sırbistan ve Slovenya bulunuyor.

Türkiye'nın şampiyonadaki grup maçları ise şu gün ve saatlerde oynanacak:

22 Ağustos | Saat: 16.00 Türkiye - Sırbistan; 
23 Ağustos | Saat: 21.00 Türkiye - Macaristan; 
24 Ağustos | Saat: 22.00 Türkiye - Slovenya

iddaa Rakipbul Ligi hakkında:

iddaa Rakipbul Ligi, halı sahalarda yaşanan rakip bulamama sorununa çözüm bulma amacıyla 2006 yılında kurulup, bugün iddaa ana sponsorluğunda 16 ilde 160.000 bin kişiyle yılda 22.000 maçın oynandığı dev bir lig haline geldi. Rakipbul.com’un ana misyonu halı saha severlere diledikleri güçte veya yaşta rakip bulmak. Sisteme teklifinizi bıraktıktan en geç 1 saat sonra talep ettiğiniz güçteki rakip bulunuyor ve maçınız dilediğiniz günde, dilediğiniz halı sahada ayarlanıyor. Bu projenin bir başka dikkat çekici yönü, amatör halı saha oyuncularına profesyonel duygular yaşatması. Maça uzman hakem, gözlemci, kameraman ve editör gönderiliyor. İstenirse maç sonunda basın toplantısı dahi düzenlenebiliyor. Maçın analizleri, istatistikleri, HD kalitedeki özet görüntüleri ertesi gün Rakipbul.com’da yer buluyor. Takımın istatistikleri neticesinde RB$ cinsinden halı sahadaki oyuncunun değeri belirleniyor ve halı saha takımları arasında transfer rekabeti dahi yaşanıyor. Yıl boyu il şampiyonluğu için mücadele ettikten sonra il şampiyonluğu sizi Antalya'da düzenlenen Türkiye finallerine, Türkiye şampiyonluğu ise Avrupa Halı Saha Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil etme heyecanına kadar taşıyor. 32 ülkenin katıldığı EMF Euro adlı bu şampiyonaya Avrupa Halı Saha Federasyonu’nun Türk temsilcisi olarak iddaa Rakipbul Ligi'nin Türkiye şampiyonu katılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler