Avrupa Halter Şampiyonası başlıyor

10.04.2015 - 10:34 | Son Güncellenme: 10.04.2015 - 10:34

Gürcistan'ın evsahipliğinde düzenlenecek Avrupa Halter Şampiyonası yarın başlayacak.

Başkent Tiflis'te 18 Nisan Cumartesi sona erecek organizasyona, 38 ülkeden 112'si kadın 266 sporcu katılacak.

Türkiye'den 7'si kadın toplam 15 sporcunun mücadele edeceği müsabakaların ilk gününde erkeklerde 56 kiloda A ve B grupları, kadınlarda 48 kiloda A ve B grupları ile 53 kiloda B grubu yarışları yapılacak. 

Türk sporculardan İsmet Algül ve Şevket Kardeş, erkekler 56 kiloda podyuma çıkarken, kadınlar 48 kiloda madalya umutlarımız Nurcan Taylan ve Sibel Özkan Konak kürsü mücadelesi verecek.

Geçen yılın şampiyonu 53 kiloda Ayşegül Çoban Başol ise 12 Nisan Pazar günü şampiyonluk mücadelesi için podyuma çıkacak. 

Milli takım şu sporculardan oluşuyor:

Kadınlar: Sibel Özkan Konak, Nurcan Taylan (48 kilo), Ayşegül Çoban Başol (53 kilo), Damla Aydın (58 kilo), Mehtap Kurnaz (63 kilo), Hatice Demirel, Duygu Aynacı (69 kilo)

Erkekler: İsmet Algül, Şevket Kardeş (56 kilo), Bünyamin Sezer, Emrah Aydın (62 kilo), Daniyar İsmayilov (69 kilo), Sadrettin Gedik (77 kilo), Semih Yağcı (85 kilo), Resul Elvan (105 kilo) 

"Erkek sporcularımızdan beklentimiz yüksek"
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıllara göre erkek sporculardan beklentilerin yüksek olduğunu belirtti. 

Türk vatandaşlığına geçen milli sporcu Daniyar İsmailov'dan madalya beklediklerini vurgulayan Taşpınar, "Kamp süreci, sporcularımız adına verimli geçti. Erkek takımımızı artık hazır görüyoruz. Bayanlarda da bir önceki şampiyonadan daha başarılı olacağımızı ümit ediyoruz. Gittikçe de güçleniyoruz, tırmanıştayız" diye konuştu.

Taşpınar, Avrupa Şampiyonası'nın olimpiyat yolunda önemli bir prova niteliği taşıdığını ifade ederek, yakın zamanda Antalya'da düzenlenen İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Halter Şampiyonası'nda 37 madalya kazandıklarını ve bu organizasyonla sporcuların kendilerine olan güvenlerinin arttığını kaydetti. 

Millilerde herhangi bir sakatlığın bulunmadığını belirten Taşpınar, şöyle devam etti:
"Herkesin morali üst seviyede. Avrupa Şampiyonası'nda başarıya ne kadar yaklaştığımızı, performanslarımızla gözlemleyeceğiz. Kadınlarda Ayşegül Çoban Başol, erkeklerde ise Bünyamin Sezer ve Daniyar İsmayilov favorilerimiz. Şampiyonadan çok umutluyuz."

Senin için hazırladığımız haberler