Avrupa Kulüpler Birliği'nden ilginç öneriler!

13.12.2019 - 11:50 | Son Güncellenme: 13.12.2019 - 11:53

Avrupa Kulüpler Birliği'nden ilginç öneriler!

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Şampiyonlar Ligi'yle ilgili yeni format çalışmalarını sürdürüyor. Radikal değişiklikler gündemde.

Milan CEO'su Ivan Gazidis önderliğindeki ECA çalışma grubu, UEFA'nın 2024 yılında yürürlüğe sokacağı yeni Şampiyonlar Ligi formatıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Mirror gazetesinin haberine göre üzerinde konuşulan önerilerden bir tanesi 32 takımlı bir lig. Her takımın 10 maç yapması ve son 16'ya kalan ekiplerin bir sonraki sezon için Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı elde etmesi planlanıyor. Ancak böylelikle yerel liglerde alınacak dereceler eski önemini kaybedecek. Bu öneri güçlü kulüplerin Şampiyonlar Ligi'ndeki yerlerini koruma amaçlı gözüküyor. 

Diğer bir öneri 6'şar takımın yer aldığı 6 grup. Yine 8 takımlı grup da değerlendirmeye alınmış.

ECA'nın ana fikri grup aşamasını heyecanlı hale getirmek ve daha çok büyük maç oynanmasını sağlamak. 

Dört torbalı bir sistem de gündemde. Buna göre birinci torbaya elit takımlar, ikinci torbaya Ajax gibi ikinci sınıf en iyi takımlar, üçüncü torbaya bir alt seviyedeki Celtic, Rangers gibi takımlar ve dördüncü torbaya da küçük Doğu Avrupa ülkelerinden takımlar yerleştirilecek.

Ancak Premier Lig'in en büyük korkularından biri lig yarışının eski önemini kaybetmesi. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalıp doğrudan katılım hakkı elde eden takımların ligi boşlayabileceği, ve hatta diğer takımların da Şampiyonlar Ligi'nin daha kapalı bir organizasyona dönüşmesiyle lige ilgisini kaybedebileceği düşünülüyor. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Avrupa Kulüpler Birliği İcra Kurulu'na seçilmişti. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler