Avrupa Kulüpler Şampiyonası başladı

06.02.2017 - 22:38 | Son Güncellenme: 06.02.2017 - 22:38

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 5. Avrupa Kulüpler Şampiyonası başladı.

Federasyonun dış ilişkiler koordinatörü Ali Saydere, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde başlayan şampiyonaya 110 ülkeden 801 tekvandocunun katıldığını söyledi.

Saydere, şampiyonada Avrupa kulüplerinin en iyilerinin belirleneceğini vurgulayarak, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en büyük organizasyonu biz yapıyoruz. Bu turnuvalarda Türkiye Tekvando Federasyonu olarak bir marka olduk. Bu insanlar buraya gelerek Türkiye'nin ne kadar emniyetli, güvenli ve itibarlı bir yer olduğunu gösterdiler." diye konuştu.

Hem turizm ve spor hem de Türkiye için inanılmaz bir organizasyon olduğunu belirten Saydere, olimpiyatlarda madalya getirdikleri gibi her arenada ülkeyi başarıyla temsil ettiklerini ifade etti. 

Saydere, İran'ın bütün spor dallarına yurt dışı yasağı koyması nedeniyle turnuvaya 130 İranlı sporcunun katılamadığını, kayıt olan 90 Özbek sporcunun ise Özbekistan Spor Bakanlığından izin alamadığını aktardı. 

Organizasyona desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür eden Saydere, turnuvanın 9 Şubat'ta sona ereceğini, ardından 4. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Şampiyonası'nın başlayacağını kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler