Avrupa Süper Lig açıklaması: "Gerçek kavga daha yeni başlıyor"

22.04.2021 - 10:54 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 10:59

Avrupa Futbol Taraftarları Sözcüsü Martin Endemann, Avrupa Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi hakkında konuştu. Endemann, dikkati çeken açıklamalar yaptı.

Avrupa Süper Lig açıklaması: "Gerçek kavga daha yeni başlıyor"

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

12 kulübün bir araya geliştirerek oluşturduğu Avrupa Süper Ligi girişimi sadece 48 saatte çöktü. Avrupa Futbol Taraftarları Sözcüsü Martin Endemann kendisiyle yapılan bir röportajda yaşananlar hakkındaki fikrini açıkladı. Endemann, "Gerçek kavga daha yeni başlıyor" ifadelerini kullandı.

"Kavga daha yeni başlıyor"

Endemann, Avrupa Süper Lig'in askıya alınması hakkında, "Bu bir etap galibiyetiydi. Ancak; kavga daha yeni başlıyor. Şampiyonlar Ligi reformunun reddedilmesi neredeyse organize taraftarların etkisiydi. Taraftarların güçlü sesi, bu fikrin çökmesine neden oldu" dedi.

"Perez ve Agnelli egomanyak"

Ayrıca Endemann, Real Madrid Başkanı Florentino Perez ve Juventus Başkanı Andre Agnelli hakkında flaş sözler söyledi. Endemann, "Gerçeklikten çok uzaktalar. Agnelli ve Perez gibi insanlar egomanyak insanlar. Ben böyle görüyorum" diye konuştu.

"Kulüplerin marka değerine kalıcı bir zarar verdi"

İspanyada Real Madrid ve Barcelona taraftar gruplarının ve üyelerinin protestolarının ilk olduğunu söyleyen Endemann, İtalya'da ulusal bir taraftar grubunun olmadığına dikkati çekti. İngiltere'deki protestoların makul ölçüde olduğunu belirten Avrupa Futbol Taraftarları Sözcüsü Martin Endemann, kulüplerin bu yaşanan olayların ardından marka değerine zarar verdiğini şu sözlerle anlattı:

"Kulüpler marka değerlerine zarar verdi. Bu doğal olarak gerçekleşti. Liverpool maçlarına giden bir taraftar, sadece Milan ve Real Madrid maçlarını görmek istemez. Taraftarlar ile kulüpler arasındaki bağlar da zedelendi. Hem de kalıcı bir zarardan bahsediyorum."

Bundan sonraki adım ne olacak?

Son olarak Endemann, "Avrupalı üyelerimize, bizim tarafımızdan sonraki adımlarla ilgili tavsiyelerde bulunacağız. Şampiyonlar Ligi reformunun geri çekilmesi ve taraftarlar da dahil olmak üzere tüm paydaşların katılımıyla bir Avrupa futbolu modelinin bulunması gerektiği çok açık. AB ve hükümetler, futbolun farklı bir şekilde düzenlenip düzenlenediğini görmeli. Çünkü kendi başlarına yapamayacakları görüldü" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler