Avrupa Süper Ligi öncülerinden Juventus ve Real Madrid’e tarihi ceza

23.04.2021 - 14:27 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 17:55

Dış haberler… İspanyol basını, Avrupa Süper Ligi oluşumuna öncülük eden Juventus ve Real Madrid’e verilecek cezanın belli olduğunu ileri sürdü. İşte detaylar…

Avrupa Süper Ligi öncülerinden Juventus ve Real Madrid’e tarihi ceza

AJANSSPOR - DIŞ HABER

18 Nisan Pazar günü 12 Avrupa ekibi tarafınca resmen kurulan Avrupa Süper Ligi, 48 saat içerisinde hazin sonla yüzleşmişti. Ancak ne Real Madrid Başkanı Florentino Perez ne de Juventus Başkanı Andre Agnelli kararlarından geri adım atmadı. İspanyol AS Gazetesi, Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi Yarı Finali’nde hükmen mağlup sayılacağını yazdı. Ancak, iddialar burada noktalanmıyor.

Gemiyi en son kaptanlar terk eder

İngiltere, İspanya ve İtalya ekiplerinin ilan ettiği Avrupa Süper Ligi, 2 gün gibi kısa bir süre içerisinde katılımcılarının büyük çoğunluğunu kaybetti. İngiliz kulüpleri ilk etapta çekilirken; İspanya ve İtalyan ekipleri de turnuvadan birer birer çekildi.

 

UEFA, Avrupa Süper Ligi oluşumunu “aç gözlülük” ile tanımlarken; oluşumun öncüleri olarak görülen Juventus ve Real Madrid’in cezasız kalmayacağı iddia ediliyor. “Futbol öldü” diyen Agnelli ve UEFA’ya kafa tutmaya devam eden Florentino Perez, “gemiyi en son kaptanlar terk eder” hüviyetine dönüştü.

UEFA organizasyonlarından men edilecekler…

Haberde, Real Madrid ve Juventus’un en az 1 yıl süreyle UEFA ve FIFA’nın organizasyonlarından; yani, Şampiyonlar Ligi ve benzeri oluşumlardan men edileceği ifadelerine yer verildi. UEFA’nın teorik anlamda bu cezayı uygulama yetkisi var. Ancak, UEFA içerisindeki yöneticilerin Real Madrid ve Juventus’la diyalog talebinde direttiği söyleniyor.

Ceferin, “Sonsuza kadar men edilmeyecekler…”

Avrupa Süper Ligi’nin kuruluşundaki tek gayenin para olduğunu belirten UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 12 kulübün sonsuza kadar UEFA turnuvalarından men edilmeyeceğini söyleyip; “Bir insanın bunu anlaması için çok zeki olmasına gerek yok ancak Süper Lig kurma tehditi, tuhaf bir müzakere yolu.” demişti.

Ceferin, Juventus Başkanı Agnelli hakkında; “Onun kadar ısrarla ve bu kadar çok yalan söyleyen birini görmedim. Onunla cumartesi öğleden sonra görüştük ve bana her şeyin yalan olduğunu söyledi. Açgözlülük, tüm insani değerlerin buharlaşmasına izin veriyor.” ifadelerini kullandı.

 

"Turnuva askıya alınmadı..."

İspanyol basınında çıkan iddiaları, İtalyan gazeteci Fabrizio Romano yalanladı. Bu sezon hiçbir ekibin turnuvadan hükmen mağlup sayılarak elenmeyeceğini söyleyen gazeteci, Şampiyonlar Ligi Yarı Finalleri'nin devam edeceğini, maçların belirlenmiş tarihlerde oynanacağını yazdı. 

 

Böylece, 119 yıllık Real Madrid ve 124 yıllık Juventus; tarihlerinde ilk kez UEFA organizasyonlarından men edilmiş olacak. 2006 yılında şike skandalına karışan Juventus, o dönem bir alt lige düşürülmesine rağmen UEFA organizasyonlarından men edilmemişti. 

Dev tazminat

Mundo Deportivo'da yer alan habere göre ise, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılma kararı alan 10 kulüpten her birinin tazminat olarak 300 milyon Euro ödemesi gündeme geldi. 

Senin için hazırladığımız haberler