Avrupa Süper Ligi resmen kuruldu! Futbolda büyük kaos...

19.04.2021 - 02:09 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 13:11

Avrupa futbolunun önde gelen 12 kulübü, “Avrupa Süper Ligi”ni kurduklarını açıkladı. UEFA ile gemileri yakan devler, Real Madrid Başkanı Florentino Perez’i yeni ligin başkanı seçti.

Avrupa Süper Ligi resmen kuruldu! Futbolda büyük kaos...

AJANSSPOR-HABER

UEFA tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya. Daha önce sık sık dile getirilen UEFA organizasyonlarından ayrı “Avrupa Süper Ligi” projesi resmen ilan edildi. Aralarında Real Madrid, Barcelona, Manchester United ve Liverpool'un da bulunduğu 12 kulüp, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı. 

12'ler Avrupa Kulüpler Birliği'nden çekildi

Yeni oluşumun başkanı ise Real Madrid Başkanı Florentino Perez oldu. Juventus Başkanı Andrea Agnelli ise, Avrupa Kulüpler Birliği başkanlığı görevinden istifa ederek yeni organizasyona katıldı. Ayrıca, Avrupa Süper Ligi’nde yer alacağını açıklayan 12 kulübün tamamı, Avrupa Kulüpler Birliği'nden çekildi.

Şampiyonlar Ligi'nden men edilecekler

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ne katılacak kurucu kulüpleri, 2021/2022 sezonu itibarıyla Şampiyonlar Ligi ve yerel liglerden men edeceğini açıklamıştı. Bunu göze alarak kararlarından geri adım atmayan Avrupa devleri yeni ligin formatını bile açıkladı. 

Yeni ligin formatı bile belli

Buna göre 20'ye tamamlanması planlanan Avrupa Süper Ligi takımları 10'lu iki gruba ayrılacak ve sonuçlar doğrultusunda çeyrek finalistler belirlenecek. Gruplarında 4. ve 5. takımlar, çeyrek final yerleri için play-off mücadelesi verecek. Grupta ilk 3 takım ise doğrudan son 8’e kalacak.

UEFA'ya isyan eden 12 kulüp şöyle

Manchester United

Liverpool

Manchester City

Arsenal

Chelsea

Tottenham

Real Madrid

Barcelona

Atletico Madrid

Inter

Milan

Juventus

2021 Ağustos'unda lige başlayacaklar

"İzin vermezlerse Dünya Kupası'nı biz oluştururuz"

Real Madrid Başkanı ve Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı Florentino Perez, "Futbola her seviyede yardımcı olacağız ve onu hak ettiği yere götüreceğiz. Futbolun dünyada 4 milyardan fazla taraftarı var ve dünyadaki tek küresel spor. Büyük kulüpler olarak bizim sorumluluğumuz onların isteklerine cevap vermektir." ifadelerini kullandı.

Perez, "Bu turnuvada forma giyen oyuncuların Dünya Kupası'nda oynamalarına izin verilmezse, biz de kendi Dünya Kupası turnuvamızı oluştururuz. Hiç problem değil" diyerek konuşmasını tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler