Avrupa Süper Ligi'nden çıkmak öyle kolay değil!

24.04.2021 - 17:27 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 17:34

12 takımın kurduğu Avrupa Süper Ligi'nde sadece 2 takım kaldı, 10 kulüp ise ayrıldı. Peki Avrupa Süper Ligi'nden ayrılan takımlar tazminat ödeyecek mi?

Avrupa Süper Ligi'nden çıkmak öyle kolay değil!

AJANSSPOR - HABER

Alman basını, Avrupa Süper Ligi’nden ayrılan kulüplerin en az 150 milyon Euro tazminat ödemek zorunda olduklarını yazdı.

12 kulüp sözleşme imzaladı

Der Spiegel’de yer alan haberde, sözleşmeye imza atan takımların 23 yıl oynamayı taahhüt ettikleri ettikleri belirtildi. Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğu dönemde 12 kulübün de çıkmasını engellemek için bir sözleşme hazırlandı. Kulüplerin tamamı bu sözleşmeye imza attı.

Bu sözleşmeye göre, ABD bankası JPMorgan kulüplere 3,5 milyar Euro’luk bir başlangıç ​​kredisi verecekti ve bu parayı alabilmenin tek şartı 23 yıllık bir taahhüt verilmesiydi. Sözleşmeye göre bir kulübün Avrupa Süper Ligi'nden en erken üç sezon sonra ayrılmasına izin verilecekti.

 

 

Avrupa Süper Ligi macerası ise sadece 2 gün sürdü. 12 kulübün 10 tanesinin ise organizasyondan ayrıldığı için yarım sezonluk kazançlarına ek 150 milyon Euro tazminat şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Hangi kulüpler Avrupa Süper Ligi’nden ayrıldı?

İngiliz kulüpleri Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Tottenham'ın ile İtalyan kulüpleri Juventus, Inter ve Milan yayınladıkları resmi açıklamayla Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini duyurdu. Avrupa Süper Ligi’nde sadece iki İspanyol ekibi Real Madrid ve Barcelona kaldı 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler