Avrupa Süper Ligi'nin statüsü belli oldu mu?

19.04.2021 - 13:57 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 14:06

Bir önceki gün, 12 Avrupa ekibinin kuruluşunda yer aldığı, Avrupa Süper Ligi statüsü belli oldu mu? UEFA ve FIFA, Avrupa Süper Ligi için ne dedi?

Avrupa Süper Ligi'nin statüsü belli oldu mu?

Avrupa futbolu son 2 gündür çalkantılar içerisinde. Real Madrid'in başını çektiği 12 kulüplü Avrupa Süper Ligi, UEFA ve FIFA'da deprem etkisi yarattı. Nitekim, ratingi yüksek 12 takımın Şampiyonlar Ligi organizasyonundan çekileceklerini duyurması gözleri FIFA'ya çevirdi. FIFA, 12 takımlı Süper Lig çıkışını "bencillik" olarak nitelerken; yaptırımları art arda açıkladı. Dünya Kupası ambargosu ise, bu yaptırımlar arasında en çok konuşulan konu başlıklarından biri haline geldi. Peki, Avrupa Süper Ligi'nin statüsü nedir? Netlik kazandı mı?

UEFA'dan ilk rest

İngiltere, İspanya ve İtalya’nın 12 dev kulübünün gece yarısı yaptığı Avrupa Süper Lig’in kurulduğu açıklaması dünya futbolunun gündeminde adeta çok şiddetli bir deprem etkisi yaratırken, UEFA’dan gelen bilgiler Avrupa futbolunun patronunun reste restle karşılık vereceği ve bugün toplanan İcra Kurulu’nun planlandığı gibi 2024’ten itibaren düşünülen yeni Şampiyonlar Ligi formatını açıklayacağı yönünde.

ManU efsanesi takımının düşürülmesini istedi!

12 kulübün Avrupa Süper Ligi'ni kuracağını açıklaması dünya futbolunu dün geceden beri sarsıyor. Büyük bir kaos yaşanırken gözler FIFA İcra Kurulu'nda. Öte yandan bir çok kişi de görüşlerini dile getiriyor. Bunlardan biri de Süper Lig'e katılacağını açıklayan Manchester United'ın efsanelerinden Gary Neville... Eski kaptan, yeni ligi mide bulandırıcı bulurken, ManU'nun düşürülmesini istedi.

Avrupa Süper Ligi'nin statüsü nedir? Resmiyete döküldü mü?

İspanya, İngiltere ve İtalya liglerinde yer alan başat ekiplerin kuruluşunda yer aldığı Avrupa Süper Ligi, şimdilik 12 takımdan oluşuyor. Süreç tamamlandığında bu rakamın 20'ye çıkacağı ve ilk 15 takımın her sene, bütün organizasyonlara katılacağı gündemde. Avrupa Süper Ligi'nden elde edilecek kar marjı, yayın gelirleri ve diğer kalemler şimdiden bölüştürülmüş durumda. 

Senin için hazırladığımız haberler