Avrupa Triatlon Kupası Alanya'da

27.07.2018 - 17:42 | Son Güncellenme: 27.07.2018 - 17:42

28. Avrupa Triatlon Kupası, 22-23 Eylül'de Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak.

Türkiye Triatlon Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Alanya'da 22-23 Eylül'de gerçekleştirilecek Avrupa Triatlon Kupası'nın resmi protokolü, Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in katılımıyla Alanya Belediyesinde imzalandı.

Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya, imza töreninden sonra, 28. Avrupa Triatlon Kupası'nın yanı sıra Alanya'da eş zamanlı olarak Türkiye Triatlon Finalleri'nin de koşulacağı bilgisini verdi.

Alanya'nın triatlon için vazgeçilmez bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Yalçınkaya, "Alanya, triatlonun Türkiye'de doğduğu yerdir. Ben de 1993'te burada triatlon koşmuştum. Bu yüzden hem benim hem de yönetimimiz için Alanya çok önemli. Geçen sene bir aksilik olmuş, ara verilmiş. Bu sene biz Alanya'nın triatlon organizasyonunun daha iyi olması için uluslararası yarışın yanısıra Türkiye final ayağını da buraya aldık." şeklinde konuştu.

İlçenin altyapı ve tecrübesiyle bu organizasyonun çok rahat üstesinden geleceğini belirten Yalçınkaya, "Bu sembol organizasyon triatlon camiası için şimdiden hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler