Avrupa yolcuları belli oldu! Muhtemel rakipler ve tarihler!

03.06.2017 - 15:30 | Son Güncellenme: 03.06.2017 - 15:30

Avrupa yolcuları belli oldu! Muhtemel rakipler ve tarihler!

AJANSSPOR - Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından ülkemizi Avrupa kupalarında tesmil edecek takımlar da belli oldu.

Ligde şampiyonluk yarışında mutlu sona ulaşan ve 3. yıldızı takan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara gitmeye hak kazandı.

Beşiktaş, şu anda grup kura çekimine 4. torbadan katılacak. Beşiktaş; Sevilla, Napoli, Dinamo Kiev, Ajax, Olympiakos ve Liverpool'dan ikisinin elenmesi halinde ise Şampiyonlar Ligi kura çekimine 3. torbadan katılacak. Grup kura çekimi 24 Ağustos'ta yapılacak, Beşiktaş'ın gruptaki ilk maçı ise 12-13 Eylül'de.

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

1.TORBA: Real Madrid, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Benfica, Monaco, Spartak Moskova, Shakhtar Donetsk

2.TORBA: Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Manchester City, Manchester United, Porto, Sevilla (Elemeden gelirse)

3. TORBA: Napoli (Elemeden gelirse), Tottenham, Basel, Ajax (Elemeden gelirse), Dinamo Kiev (Elemeden gelirse), Olympiakos (Elemeden gelirse), Anderlecht, Liverpool (Elemeden gelirse)

Ligi ikinci sırada tamamlayan Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayacak.

Başakşehir'in ön elemedeki muhtemel rakipleri Dinamo Kiev, Ajax , CSKA Moskova, Viktoria Plzen ve Club Brugge. Kura çekimi 14 Temmuz'da; Başakşehir'in ilk maçı 25-26 Temmuz'da, rövanş ise 01-02 Ağustos'ta.

Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayacak olan Medipol Başakşehir, elenmesi halinde yoluna Avrupa Ligi 4. ön eleme turundan (Play-off-turu) devam edecek ve seri başı olmayacak. Başakşehir, kura çekimi 4 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Ligi play-off turuna kalırsa ilk maçı 17 Ağustos'ta, rövanşı ise 24 Ağustos'ta yapacak. 

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Atiker Konyaspor, 2017-18 sezonunda Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkı kazandı. Konyaspor, kura çekimine 4. torbadan katılacak. Grup kura çekimi 25 Ağustos'ta, gruptaki ilk maç ise 14 Eylül'de yapılacak.

Süper Lig'i 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak ve seri başı olacak. Fenerbahçe turu geçmesi halinde 4. ön eleme turunda (Play-off turu) da seri başı olacak. Fenerbahçe gruplara kalması halinde ise kura çekimine 1. torbadan katılacak.
Fenerbahçe'nin, kura çekimi 14 Temmuz'da yapılacak olan 3. ön eleme turundaki ilk maçı 27 Temmuz'da, rövanşı ise 3 Ağustos'ta olacak.

Süper Lig'i 4. sırada bitiren Galatasaray, Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak ve seri başı olacak. Galatasaray turu geçmesi halinde 3. ön eleme turunda seri başı olacak. Galatasaray 4. ön eleme turuna(Play-off turu) kalması durumunda da seri başı olacak. Galatasaray gruplara kalması halinde ise kura çekimine 1. torbadan katılacak.
Galatasaray'ın, kura çekimi 19 Haziran'da yapılacak olan 2. ön eleme turundaki ilk maçı 13 Temmuz'da, rövanşı ise 20 Temmuz'da olacak.

Fenerbahçe'nin kesinleşen muhtemel rakipleri:

FC Oleksandriya (Ukrayna), Olimpik Donetsk (Ukrayna), KV Oostende (Belçika), Dinamo Bükreş (Romanya), Universitatea Craiova (Romanya) ve Arka Gdynia (Polonya)

Galatasaray'ın kesinleşen muhtemel rakipleri:

SK Brann Bergen (Norveç), Dinamo Brest (Belarus) ve Östersunds (İsveç)

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler