Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko: 79-88 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
28.10.2022 - 21:20 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 22:33

EuroLeague'in 5. haftasında Türk derbisi oynandı. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes deplasmanında 88-79 kazandı. İşte maç sonucu, maç özeti ve tüm detaylar.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko: 79-88 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

THY EuroLeague'in 5. haftası Türk derbisine sahne oldu. Son şampiyon Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Sezonun başı olmasına rağmen adeta final havasında oynanan derbiyi Sarı-Lacivertliler, 88-79 kazanmayı başardı.

Fener namağlup!

2022/23 sezonuna çok iyi başlayan Fenerbahçe Beko, henüz yenilgi yüzü görmedi. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 4 maçı da kazanmayı başaran Sarı-Lacivertliler, THY EuroLeague'de de mağlubiyet tatmadı. Bu sezon EuroLeague'de mağlubiyeti bulunmayan tek takım olan Fenerbahçe, 5 Avrupa maçından da galip ayrıldı.

Son şampiyon iyi değil

EuroLeague'de son 2 sezonun şampiyonu olan Anadolu Efes, 3'te 3 hedefine kötü başaldı. EuroLeague'de geride kalan 5 maçta 3. mağlubiyetini alan Ergin Ataman ve öğrencileri, 8. sıraya kadar geriledi.

İlk çeyrek dengeler değişmedi

Kıyasıya mücadele ile başlayan derbide ilk çeyrek takımlar dengeyi bozamadı. Hücum yollarında etkili olan iki taraf da isabet yüzdesi yüksek oynadı. Ev sahibi Anadolu Efes, ilk çeyreği 27-26 önde tamamladı.

İkinci çeyrek güçler değişti

Konuk ekip Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem'de ikinci çeyreğe ağırlığını koydu. Anadolu Efes'i kilitleyen Sarı-Lacivertliler maçın başındaki hücum performansına devam etti. Fenerbahçe Beko, ikinci periyodu 23-17 kazanarak, soyunma odasına 5 sayı önde girdi.

İlgini Çekebilir
Euroleague'de Final Four, Dubai’ye gidebilir!
Habere Git

Fener ikinci yarıya iyi başladı

Anadolu Efes'e karşı üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Beko, ikinci yarıya da iyi başlayan taraf oldu. Sarı-Lacivertli takım, son EuroLeague şampiyonu önünde üçüncü periyodu 22-18 önde geçti. Fenerbahçe, Sinan Erdem Spor Salonu'nda final bölümüne 10 sayı farkla girdi.

Sinan Erdem'de keyifli maç sonu

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan zorlu mücadelenin son çeyreği nefes kesti. Maçı geride götüren Anadolu Efes, belli bölümlerde Sarı-Lacivertliler'e yaklaşsa da öne geçemedi. Çeyreğin sonuna ise Wilbekin damga vurdu. Milli basketbolcu, 31 dakika süre aldığı karşılaşmada 25 sayı, 2 ribaund ve 2 asist ile oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler