Ayasofya cami oldu mu? Danıştay'ın Ayasofya kararı belli oldu

10.07.2020 - 17:20 | Son Güncellenme: 10.07.2020 - 17:24

Son dakika haberleri… Danıştay’ın Ayasofya kararı ne sorusu cevap buldu. Son dönemde Ayasofya cami oldu mu, ibadete açıldı mı soruları gündemde yer tutarken Danıştay knu ile ilgili kararını verdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Ayasofya cami olacak mı kararı son dakika olarak açıklandı. Peki Danıştay Ayasofya için ne karar verdi, ne zaman ibadete açılacak? İşte detaylar…

Ayasofya cami oldu mu? Danıştay'ın Ayasofya kararı belli oldu

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği Danıştay’ın Ayasofya kararı belli oldu! Son dönemde gündemde, Ayasofya ibadete açılacak mı, cami oldu mu gibi sorular yer tutuyordu. Konuyla ilgili olarak Danıştay’ın Ayasofya kararı ise açıklandı. Peki Danıştay Ayasofya için ne karar verdi, ne zaman ibadete açılacak? İşte tüm detaylar…

DANIŞTAY'IN AYASOFYA KARARI NE OLDU?

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.Davayı duruşmalı inceleyen Daire, 2 Temmuz'daki duruşmada tarafları dinledi. Duruşmanın ardından dosyayı inceleyen Danıştay 10. Daire kararını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, sosyal medya hesabından 'Hayırlı olsun' notuyla bu kararı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz. İnsanlığın ortak mirası Ayasofya, yeni statüsüyle herkesi kucaklamaya, çok daha samimi, çok daha özgün şekilde devam edecek. Herkesi, ülkemizin yargı ve yürütme organları tarafından alınan Ayasofya kararına saygılı olmaya davet ediyorum. Bu konuda, görüş belirtmenin ötesindeki her türlü tavrı ve ifadeyi, bağımsızlığımızın ihlali olarak kabul ederiz" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler