Aykut Kocaman'dan çarpıcı açıklamalar!

08.06.2017 - 23:54 | Son Güncellenme: 08.06.2017 - 23:54

Aykut Kocaman'dan çarpıcı açıklamalar!

AJANSSPOR - Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olması beklenen Aykut Kocaman A Spor'da yayınlanan Son Sayfa programında açıklamalarda bulundu.

İşte Aykut Kocaman'ın röportajından önemli satırbaşları:

"O gün basın toplantısında ilettiğim gibi eksik kalan bir durum vardı. Ayrılıkların genelde nefretkle karşılığında bir toplumda bunu tırnak içinde söylüyorum. Konyaspor'un yaptığı büyük incelikti güzel bir şey oluşturdular herkese teşekkür ederim. Adım adım tabii ilk aşama fesih oldu, her şey önümüzdeki hafta belli olacak gibi bir problem olacağını düşünmüyorum. Fakat burası Türkiye her şey 180 derece değişebiliyor."

Valbuena değerlendirmesi

"Birkaç gündür fikir alışverişi yapıyoruz. Valbuena ilk dönemimde takip ettiğim, izlediğim oyuncular arasındaydı.Şu anda transfer noktasında kendi oyuna bakış açımla bir şey söyleyebilirim. Takım adına bir şey söyleyemiyorum buna hakkımda yok."

"Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi kadrosuna..."

"Fenerbahçe'nin bu sezonki durumuna içim acıdı diyerek olayı ajite etmenin mantığı yok.Bireysel anlamda Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip olduğunu düşünüyorum. İstenilen seviyede olmadığını düşünüyorum. Benim gördüğüm Fenerbahçe'nin bütünleşmeye ihtiyacı var. Başarıyı çok iyi olmak sağlamıyor. Bütünleşme sağlanmalı, buna Fenerbahçe'nin ihtiyacı var. ikincisi özgüven, özgüvenini yitirmiş oyunculardan bir şey beklemek zor.

Tüm her şeyi değersizleştiriyoruz. Çatıdan bakıp yeniden bina kurma derdindeyiz, anlık başarılar anlık kazanımları kolaylaştırdığımız gibi çabuk giderbilir. Asıl olan ana problemleri çözmek bence. Bireysel kaliteye ihtiyaç var."

"Hayatın en değişmez yönü değişimler..."

"Hayatın en değişmez yönü değişimler, dönüşümler. 4 senede pek çok şey değişti, bende değiştim, oyunda değişti ama değişmeyen bir şey var. Hem ben de, hem de bütün antrenörlerde. Bu oyun her hangi grubunu başarılar elde etiği oyun ve kazanma arzusu. Düşünsel anlamda beni öteye götüren budur. Eğer Fenerbahçe ve diğer takımlarımız Konya'dan olabilir. Bir hedef varsa bu hedefe beraber koşabilmek önemli.

 

"Fenerbahçe'nin en büyü gücü taraftarı"

"Fenerbahçe'nin en büyük gücü taraftarı. İç sahada kaybettiği puanların yarısını kazansa şampiyonluk yolunda önemli adım atabilirdi. Bütün davranışlarımızın temelinde kaybet kaybet var. Her türlü tepki eleştireye karşı doğal olmalı, eleştirenler için fiziki yaklaşım şekli ne olursa olsun hiçbir şekilde kabul edilecek bir şey değil. Arda'nın bu davranış içinde olması kabul edilir gibi değil örnek kişilerden birisi mutlaka özeleştiri yapacaktır."

 

A Milli Takım yorumu

"Milli Takımımız için sonuçta olacağı varmış oldu demek en kolay nokta. Bu durumda iyi yönetildiğini söylesem kabul görür mü kamuoyunda?"

Skubic, Fenerbahçe'ye transfer olacak mı?

"Transfer noktasında birilerini herhangi bir bir talebim yok. Konyaspor ile oyuncularla ilgili söylemiştim konuştuğum gibi davrandım şu anda verseler tüm takımı almak isterim. Hedefe giderken onlara çok güvendim ve hedefe doğru gittik. Skubic noktasında benim kafamda böyle bir tercih yok.

 

Bu durumlarla ilgili konuşmak istemiyorum. Benim bulunduğum zaman rakiplerinden her alanda üstün Fenerbahçe vardı. Bunun kriteri nedir anlamıyorum. Son dönemlerde algı operasyonları deniliyor, bu da o olmalı. Futbol savunma oyunlarının olmazsa olmazı, bugünkü futbolda savunma kaçınılmaz. Bu saçma sapan şeylerle uğraşmaya gerek yok. Bunun kriteri nedir? Çocukça şeyler rakamlara bakmak gerekir." (Defans oynatıyorsun diyenlere karşı)

Mustafa Reşit Akçay son derece önemli bir tercih. Mustafa Reşit Akçat hoca bu piyasada her şeye saygılı bir insan, çok önemli işler yaptı. Konyaspor'un son derece doğru tercih yaptığını düşünüyorum."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler