Aykut Kocaman'dan transfer ve Vardar açıklaması!

23.08.2017 - 14:37 | Son Güncellenme: 23.08.2017 - 14:37

Aykut Kocaman'dan transfer ve Vardar açıklaması!

AJANSSPOR - Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Vardar ile yarın akşam oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlıadı. Kocaman'ın yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde :

"Tamamen hatayla açıklanamaz"

Temel problem ilk şutların gol olması. Bu yaşadığım dönem sürpriz değil benim için. 9-10 oyuncu geldi, onları adapte çalışmalıyız. Bu dönemi sıkıntısız olmayacağını biliyorduk. Bu dönemde de oyun olarak olmasa skorlar kabul edebilir olmalıydı. Bu olmadı. Özellikle son 3 resmi maçta. Kalemize atılan şut 20. Ortalamanın altında aslında. Kaleyi bulan şut sayısı 8. Yediğimiz gol sayısı 6. Son senelerdeki rakamlara baktım. Hemen hemen 8'e yakın şuttan bir tanesi gol oluyor. Kaleyi bulan şutlardan da 3.2 bir şutta gol oluyor. Bunu açıklamak için oyuncu üzerinden gidebiliriz. Hayatında içinde oyunun içinde bu var. Bunu tamamen oyuncu hatasıyla açıklayamaz. İki kaleci var elimizde. İkisi de milli takımlarda oynayıp istikrarlı oynamışlar. Hatayı tamamen oyuncular üzerinden anlatmaya çalışırsak veriler öyle değil diyor. Hayatın için kontrol edemediğimiz çok fazla faktör var. Yaşanacakları öngörmekle geçiyor hayatımız. Bu böyle gitmeyecektir. Dönem olarak yeni oyuncularla yeni bir oyun düzeni yaratmaya çalışırken bunlarla karşılaşmak kötü oldu. Bu dönecektir kesinlikle.

"Uzatma dakikalarındaki gol yıkıcıydı"

En başından beri en çok vurgum öncelikle olarak gruplarda yer almak istiyoruz. İlk tur gayet iyi geçti ama ikinci turun ilk maçında kötü bir skor aldık. Bütün oyunu kontrol etmeyi başarmıştık. Gol pozisyonları, ortalar şutlar yakaladık. Uzatma dakikalarında yediğimiz gol son derece yıkıcıydı. Turu da zora sokan hamlelerden bir tanesi oldu. Yarın o son bölümü çıkarmak için çok büyük bir çaba göstereceğiz.

Josef - Topal konusu...

Bu fikrin iki tane açılımı var. Psikoloijk olarak düşünüldüğü zaman bu düşünceyi dışlamak mümkün değil. Nerede olursa olalım aynı cümleler geliyor. Sportif olarak da başka bir gerçek çıkıyor. Bazı oyuncuların yaratıcılıkları kadar bazı oyuncuların topu kapma konusunda rolleri var. Benden evvelki antrenörlerde de oldu bu. Problemler olduğu zaman tek bir şeye odaklanıyoruz. Temel problem bence sadece Josef’le Topal'ın yan yana oynaması değil, oyuna bakış ve yönlendirme ve buna ek olarak skor yapma sıkıntısı. Bunu çözmek için de sürekli düşünüyorum. Hepsini bozarak yapmak yerine üzerine koyarak yapma taraftarıyım.

"İrade ve istek bu takımda var"

Aşmak konusundaki yüksek istek irade ve kalite var bu takımda. Ama son iki maçımızda (Graz ve Trabzonspor) harika bir enerjisi olan bir taraftar grubumuz vardı. Zaman zaman tepki de var ama bu enerji olmadığını göstermiyor. Son dakikalarda taraftar-takım bütünlüğüyle Trabzonspor da gelemedi. Son bölümde ana etmenlerden biri taraftardı. Bu dönemler bir şekilde aşılacak. İstek ve iradeyi gösteriyoruz kulüp olarak. Birkaç maç daha benzer görüntüler sunabilir. Bu durumun farkındayım.

GÜNCELLENECEK...

Tercihler hakkında...

Kaledeki tercihlerinin ötesinde en önemli tercih forvet konusu olacak. Bence en az başlayan takım kadar bitiren takım da önemli. Graz maçları, Trabzon maçı için bu geçerli değil. Göztepe maçı mesela… Vardar maçını da bu sınıfa koyabilirim. Problem, başlayan takımdan çok bunu sürdürme şansımızın olmamasıydı. Trabzon maçında Giuliano'nun aldığı rol bir anda oyunun seyrini değiştirdi. Yarın için öncelikle maçı bitirecek kadroyu düşüneceğim. Son maçlarda fiziksel anlamda bir adım daha attık gibi gözüküyor. Yerleşim olarak doğru giden haller var.

Turun anahtarı

Turu geçmemiz için en az 2 gol lazım. Hedefleyerek gitmekte fayda var. Atmak önemli, yememek de atmak kadar önemli. Yemediğimiz her dakika atacağımız bir gol turu ortaya getirecektir. Önce birinci adım, yememek.

"Sorumluluk almaktan kaçmak..."

Giuliano ve Soldado'dan sonra bazı tamamlamaları yaptık. Sayısal olarak uzun maratonda mutlaka stopere ihtiyacımız var. Topal hamlesinin nedeni oraya orta sahadan fiziksel olarak elverişli isimlere adapte etmek içindi. İki tane temel pozisyonu olan 2 stoperimiz var. Bu hocalıktaki en büyük avantajım şu ki uzun bir futbolculuk dönemim oldu. O duyguları unutmamaya çalıştım ve bunları da bir tecrübe olarak da aktarmaya çalışıyorum. Oyuncuları da anlamaya çalışıyorum. Ne olursa olsun en dikkat çeken şey futbolcu için büyük yük kendi taraftarı tarafından protesto edilmek. Bu sadece bizim için değil, herkes için geçerli. Bunun yarattığı sonuçlarda futbolcular sorumluluk almaktan kaçıyor. Sorumluluk almayan oyuncular artınca da güç dengeleri değişmeye başlıyor. Bunu kırmak yıkmak bizim elimizde. Önce iyi sonuç almaya çalışacağız. Yarın iyi bir güç verecektir bize. Sonra da bu sonucun üzerine oyuncu-futbolcu-taraftar arasında birbirini iten hali getirmeye çalışacağız. Başka da şansımız yok.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

GÜNCELLENECEK...

Senin için hazırladığımız haberler