Aykut Kocaman'ın istediği gibi...

10.06.2017 - 08:26 | Son Güncellenme: 10.06.2017 - 08:26

Seydou Doumbia, geçtiğimiz sezondan sonra bir kez daha Fenerbahçe’nin gündemine girdi. Yönetimin, 29 yaşındaki futbolcuyu transfer etmek istemesinin iki önemli nedeni var. Birincisi, ekonomik koşullar... Roma, Doumbia’yı son iki sezondur olduğu gibi yeniden kiralık gönderecek.

Roma ile ilişkiler iyi

İtalyan ekibi, geride kalan sezonda Fildişi Sahilli golcüyü Basel’e 2 milyon Euro’ya (8 milyon TL) kiralamış ancak 3 milyon Euro’luk (12 milyon TL) yıllık maaşının büyük bölümünü de üstlenmişti. Fenerbahçe, Salih Uçan’ı 2 yıllığına kiralık gönderdiği dönemde Roma ile iyi ilişkiler geliştirmişti. Kalitesini ispatlamış, Avrupa çapında isim yapmış bir forveti makul sayılacak maddi koşullarda transfer etme imkanı, yönetimin iştahını kabartıyor.

Savaşçı ve golcü

Fildişi Sahilli oyuncu saha içerisinde de Aykut Kocaman’ın taleplerini karşılayacak tüm özelliklere sahip. Güçlü ve hızlı olmasının yanı sıra tam da Kocaman’ın istediği gibi savaşçı ve mücadeleci bir isim. Doumbia ayrıca kariyeri boyunca oynadığı hemen her takımda yüksek gol yüzdesi yakalamayı başardı. “Artık düşüşte” denilen bir dönemde, geçtiğimiz sezon Basel formasıyla 34 maçta 21 kez fileleri havalandırdı.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler