Babasına özendi, milli takımı hedefledi

10.08.2015 - 12:38 | Son Güncellenme: 10.08.2015 - 12:38

Trabzon'da işitme engelli babası sayesinde atletizmle tanışan 15 yaşındaki Açelya Suiçmez, atletizmde başarı elde ederek, milli takıma katılmayı hedefliyor.

Yaklaşık bir yıl önce atletizme başlayan Açelya, atletizmde yurt içi ve dışında 397 madalya kazanan babasına özenerek, milli takım sporcusu olmak istiyor.

Babasıyla her gün antrenman yapan Açelya, yaptığı açıklamada, babasının ve annesinin işitme engelli olduğunu ancak engellerini hiçbir zaman kendilerine yansıtmadıklarını söyledi.

Ailesiyle iletişiminin iyi olduğunu belirten Açelya, "Ailemle konuşamasak da birbirimizi anlamakta zorluk çekmiyoruz. Annem de babam da çok hareketli insanlar. Babamın bütün hayatı spor üzerine ve spor yapmaktan hiç vazgeçmiyor. Uzun yıllar atletizmde antrenörlük yaptı ve birçok sporcu yetiştirdi. Bu durum da beni spora yönlendirdi" diye konuştu.

Açelya, kendisinin de küçük yaşta spora başladığını dile getirerek, "Çim hokeyi, voleybol ve hentbol gibi spor dallarıyla ilgilendim ve güzel başarılar da elde ettim. Şu ana kadar atletizmi hiç düşünmemiştim. Babamla sabah akşam koşuyoruz, antrenman yapıyoruz ama beni en çok babamın başarıları motive ediyor" ifadelerini kullandı.

-"Babamın başarılarının daha ilerisine geçmek istiyorum"
Babasının yaşına rağmen hala müsabakalara katıldığını vurgulan Açelya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babam 57 yaşında olmasına rağmen dünyanın neresinde müsabaka varsa oraya gidiyor. Evde madalyalarını koyacak yer kalmadı. Bu durum da beni atletizme yönlendirdi. Babamın 397 madalyası var, 'benim neden olmasın' dedim ve atletizme başladım. Babam sayesinde atletizmle tanıştım ve kısa sürede güzel başarılar elde edeceğime inanıyorum. Yaklaşık bir yıldır atletizme uğraşıyorum ve şu anda da müsabakalara hazırlanıyorum. İnşallah güzel dereceler elde edeceğim."

Açelya, babasının kendisine güzel örnek olduğunu anlatarak, "Babam yanımda olduğu için çok şanslıyım ve her şeye hazırım. Önümüzdeki günlerde babam gibi birçok madalya kazanacağıma inanıyorum ve hedefim milli takımda sporcu olmak, ardından da olimpiyatlara katılmak. Babamın başarılarının daha ilerisine geçmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Babasının kendisinden desteğini hiçbir zaman esirgemediğine işaret eden Açelya, sporcu bir aileden geldiğini ve kardeşlerinin de sporla ilgilendiğini söyledi. 

"Spor bizim aile bağlarımızı güçlendiriyor" diyen Açelya, babasının her başarısının spora karşı sevgisini perçinlediğini anlattı.

Açelya, "İşitme engelli bir aileye sahibim ama biz engellerimizi sporla aştık. Spor, ailem ve benim için her şey" diye konuştu.

-"Başarılarımla kızıma örnek olabildiğim için çok mutluyum"
Baba Hasan Suiçmez de kızıyla gurur duyduğunu dile getirerek, "Ben uzun yıllar atletizmde antrenörlük yaptım ve gençleri yetiştirdim. Koşmak benim için bir tutku ve bu tutkumu gençlere göstermek istiyorum. Başarılarımdaki en büyük amacım gençlere örnek olabilmekti. Bu kapsamda da başarılarımla önce kızıma örnek olabildiğim için çok mutluyum"  ifadelerini kullandı.

Genç sporcu yetiştirmeye ağırlık vereceğini kaydeden Suiçmez, şöyle konuştu:

"Spor benim için hayata bağlanma sebebi. Ailemle iletişimimizde de en önemli araç olarak sporu görüyorum. Kızımın da atletizme başlaması beni çok mutlu etti. Birlikte her gün antrenman yapıyoruz ve kızım çok başarılı. Ben önümüzdeki süreçte çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Kızıma bu konuda güveniyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler