Badmintonculardan bronz madalya

06.03.2017 - 15:46 | Son Güncellenme: 06.03.2017 - 15:46

Milli sporcular Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin, Yonex Dutch Open Grand Prix Badminton Turnuvasında çift bayanlarda üçüncü oldu.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Hollanda'nın Haarrlem kentinde 1-5 Mart tarihlerinde düzenlenen turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, sporcuların elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarının ardından Hollanda ve Almanya'da yapılan turnuvaların en üst seviyede olduğunu belirten Özmekik, "Avrupa Gençler Şampiyonası, 7-16 Nisan tarihlerinde yapılacak. Biz de özellikle Avrupa'da derecesi olan 3 sporcumuzu Hollanda ve Almanya'ya gönderdik." dedi.

Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Nazlıcan İnci-Bengisu Erçetin çiftinin büyük çıkış gösterdiğini dile getiren Özmekik, "Sporcularımız, 2000 ve 2001 doğumlu olmalarına rağmen 1999 doğumluların katıldığı turnuvada çift bayanlarda üçüncü olma başarısı gösterdi. Şimdi önümüzde 9-12 Mart tarihlerinde Almanya'da yapılacak gençler turnuvası var." diye konuştu.

Özmekik, katılımcı ülkeler nedeniyle turnuvayı "küçük bir dünya şampiyonası" şeklinde nitelendirerek, "Turnuvaya Güney Kore, Endonezya, Tayvan, Malezya, Hindistan, Singapur ve Japonya gibi ülkeler katılıyor. Bu nedenle dünya şampiyonası düzeyinde bir turnuva olacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler