Bahadır Güngördü kurtarışlarıyla büyük farkı önledi

30.09.2023 - 21:20 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 21:49

Galatasaray, MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerken; maçın önüne geçen performans konuk ekip kalecisi Bahadır Güngördü'den geldi. Ankaragücülü file bekçisi kalesinde 2 gol görmesine karşın 12 kurtarış yaptı.

Bahadır Güngördü kurtarışlarıyla büyük farkı önledi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendiği maçta kaleci Bahadır Güngördü dikkat çeken bir performans sergiledi.

Eski Galatasaraylı Olimpiu Morutan, MKE Ankaragücü adına forma şansı bulurken; Tolunay Kafkas Rumen oyuncuyu ilk 11'de görevlendirdi. 

Bahadır Güngördü'den 12 kurtarış

Galatasaray maçı 2-1 kazanırken; ligde üst üste 6. maçını da kazandı. Karşılaşmanın öne geçen performanslarından biri de konuk ekip kalecisi Bahadır Güngördü'den geldi.

İlgini Çekebilir
Icardi durdu Cimbom durmadı!
Habere Git

Bahadır Güngördü'den bu sezon bir ilk

27 yaşındaki file bekçisi kalesindeki iki gole engel olamamasına karşın yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Bahadır Güngördü, karşılaşmayı 12 kurtarışla tamamladı. Bahadır Güngördü, 12 kurtarışla bu sezon bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.

Özellikle ilk yarıda Galataaray'ın yoğun ataklarına karşı tek başına karşı koyan Bahadır Güngördü, takımını ayakta tuttu. İkinci yarıda MKE Ankaragücü öne geçmesine karşın, kalesinde iki gole engel olamadı.

Opta'nın detaylı analize başladığı 2014-15'ten bu yana Galatasaray'ın en fazla şut çektiği karşılaşmanın bu maç olması da dikkat çekti. 

Galatasaray karşılaşma boyunca Ankaragücü kalesine 36 şut çekti ve bunların 13'ünde isabet sağladı.

Bahadır Güngördü kimdir?

Ankaragücü'nde kaleci olarak forma giyen Bahadır Han Güngördü, 16 Ocak 1996'da (27 yıl yaşında) Çorum'da doğdu. 1.90 metre boyundaki Bahadır Güngördü, Çorum Gençlerbirliği ve Kardemir Karabükspor alt yapılarında futbola başladı.

28 Temmuz 2016'da Trabzonspor'a transfer oldu. Aynı yıl Ankara Demirspor'a kiralık gitti ve burada üç sezon geçirdi. Daha sonra 1461 Trabzon'a kiralanan Bahadır Güngördü'nün sözleşmesi ertesi sezon Bordo Mavililer tarafından feshedildi. 2021'de Boluspor ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Ankara Demirspor'a dönen Bahadır, 6 Temmuz 2021'de ise Ankaragücü'yle imzaladı. Bahadırlı MKE ANkaragücü, 2021-22 sezonunda TFF 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e çıktı. Bahadır'ın Süper Lig'deki ilk maçı 8 Ağustos'(ta 0-0 sona eren Konyaspor karşılaşması oldu.

Senin için hazırladığımız haberler