Ethem Sancak'ın İhraç Kararı Beşiktaş'ta Soğuk Savaş Başlattı

İsa Kethüda
08.11.2022 - 23:51 | Son Güncellenme: 09.11.2022 - 00:00

Ethem Sancak'ın ihraç kararı sonrası Beşiktaş Başkanvekili kurullara yazı yollayarak, her türlü yazışma için yönetimden izin alınmasını istedi. Kurullar ise reddetti.

Ethem Sancak'ın İhraç Kararı Beşiktaş'ta Soğuk Savaş Başlattı

Atilla TÜRKER-AJANSSPOR

Beşiktaş'ta soğuk savaş... İş insanı Ethem Sancak'ın Beşiktaş Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmesinin ardından ipler iyice gerildi. Beşiktaş Başkanvekili Engin Baltacı, kurulu 'diplomatik' bir dille uyardı. Kurul ise Baltacı'ya çok sert bir karşılık verdi.

Baltacı: Yazışmalarda yönetimden izin alın

Bilindiği üzere, Beşiktaş Kulübü Disiplin Kurulu, 19 Ekim 2022'de yaptığı toplantıda ünlü iş insanı Ethem Sancak'ın Beşiktaş'tan ihraç edilmesini kararlaştırmıştı. İşte bu kararın ardından Beşiktaş'ta ipler iyice gerildi. 3 Kasım'da disiplin kurulu da dahil olmak üzere, tüm kurullara bir yazı gönderen Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı, diplomatik bir dille uyarıda bulundu. Baltacı, "Kulübümüzün temsiliyet yetkisi ve sorumluluğu yönetim kuruluna tevdi edilmiştir. Her türlü yazışmanın yönetim kurulu sekretaryası üzerinden ele alınması, kulübümüzün menfaatlerinin korunması adına önem arz etmektedir. Bu minvalde her türlü yazışma konusunda yönetim kurulunun bilgi ve görüşüne sunulması ve izin alınması konusunda rica ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz" dedi. 

Engin Baltacı'ya cevap gecikmedi

Engin Baltacı'nın bu uyarı yazısını disiplin kurulunun yanı sıra denetleme kurulu, sicil kurulu ve divan kurulu'na da gönderdiği öğrenildi. Ancak asıl adresin Ethem Sancak'ın ihracı nedeniyle disiplin kurulu olduğu bildirildi.

Beşiktaş Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Akpınar da 8 Kasım'da Baltacı'ya bir cevap yazısı gönderdi ve adeta onu topa tuttu! Akpınar, "Kurulumuza hitaben, içeriğinin ne olduğu anlaşılamayan yazı, mail yolu ile tarafımıza ulaşmıştır. Beşiktaş Disiplin Kurulu, seçimle göreve gelmiş, bağımsız bir kuruldur" diyerek söze girdi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ihracı istenen Ethem Sancak kararı çıktı
Habere Git

Akpınar: Yönetimden izin almayacağız

Karar verirken "Sadece Beşiktaş'ın tarafı olma" ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Akpınar, "Yapılan işler tüzüğümüze uygun olarak sürdürülmektedir. Disiplin kurulu başkan ve üyelerinin bilgi paylaşımıyla ilgili görüşler gerek kulübümüzü ve gerekse disiplin kurulumuzu bağlamayacağı tartışmasızdır. Kaldı ki, aynı zamanda 6'sı divan kurulu üyesi olan, yıllarını Beşiktaş'ımız içinde geçirmiş olan kurul üyelerimizin Beşiktaş'ımıza zarar verici tutum içerisinde olmaları düşünülemeyeceği gibi, bu konuda nasıl bir endişe duyulması da anlaşılamamıştır. Kurul olarak, mezkur yazıda talep edilen, yönetim kurulunun izin ve görüşünün alınması tarzı bir talebin mümkün olmadığını, tüm kurul üyelerinin ortak görüşü olarak bildiririm" dedi.

Tüm kurullar ortak hareket edecek

Beşiktaş Başkanvekili Engin Baltacı'nın Ethem Sancak'la ilgili düşüncesini ve uyarı yazısını göz önünde bulunduran Beşiktaş Kulübü kurullarının ortak hareket edeceği öğrenildi. Sancak'ın ihraç edilmesinden dolayı büyük rahatsızlık duyduğu öğrenilen Baltacı ve başkan Ahmet Nur Çebi'nin bu gelişmeler karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği de merak konusu oldu.

Sancak: Beşiktaş TMSF'ye düşerse alırım

Bilindiği üzere Ethem Sancak, Beşiktaş hakkında 15 Haziran 2022'de TV100'de katıldığı "Az Önce Konuştum" programında yaptığı açıklamalar nedeniyle disipline sevk edilmişti. Sancak, "Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. Endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim" demişti.

Ajansspor manşete taşıdı

Ajansspor, Ethem Sancak'ın Beşiktaş'ın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) düşebileceğini söylemesine vurgu yaparak konuyu manşete taşıdı. Haberimiz sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve ardından da Beşiktaş camiasından Sancak'a karşı tepkiler gecikmedi. Ve bazı üyelerin başvurusu üzerine Beşiktaş Disiplin Kurulu da Ethem Sancak'ın oy birliği ile üyelikten ihraç edilmesini karar verdi. İhraç kararını da ilk veren Ajansspor oldu. İhraç kararını yürürlüğe sokma yetkisi ise Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun tasarrufunda bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler