Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera'ya 80 Milyon Dolar Vurgun

Ali Bozkurt
21.04.2023 - 14:07 | Son Güncellenme: 21.04.2023 - 16:45

Özel bir banka müdüresi S.E'nin aralarında Fatih Terim, Arda Turan ve Fernando Muslera'nın da olduğu çok sayıda kişiyi 80 milyon dolar dolandırdığı öne sürüldü. Detaylar...

Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera'ya 80 Milyon Dolar Vurgun

AJANSSPOR HABER

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, aralarında Fatih Terim'in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle operasyon yaptığı ortaya çıktı. Gazete Oksijen'in haberine göre İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan S.E isimli kadın gözaltına alındı. S.E, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terim, Arda, Muslera, Selçuk ve niceleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada tutuklanan sanık S.E, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre S.E'nın, aralarında Galatasaray'ın ve Türk Milli Takımı'nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandıdığı öne sürüldü.

Dolandırıcılık bir şikâyetle ortaya çıktı

Bir şikâyetçinin beyanlarına göre S.E, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. S.E bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. S.E'nin 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Beşiktaş maçı öncesi tehlike: 4 isim
Habere Git

Aile yakınlarını da dolandırdı

S.E'nin güven artırmak için, söz konusu fona bankanın üst düzey bazı yöneticilerinin de yatırım yaptıklarını ve herkese yakınlarını da teşvik etmelerini söylediği öne sürüldü. S.E'nin güven oluşturmak için başlangıçta fona katılan isimlere ödemeler yaptığı da dosyada yer alan iddialardan.

Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan da var

İnternet haberi sitesi Diken ise söz konusu sanık S.E'nin Denizbank Levent Büyükdere Şube Müdürü olduğunu yazdı. Haberde, "Bazı isimler’den sadece birinin kaptırdığı para yaklaşık 7.5 milyon dolar" denildi. Diken, dolandırılan isimlerin listesine, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ile Semih Kaya'yı da ekledi. Habere göre dolandırılan isimlerin yakınları da mağdurlar arasında yer alıyor. 

Denizbank'tan açıklama yapıldı

Konuya dair 12 Nisan'da Habertürk gazetesinde çıkan haberdeyse mağdurların S.E'ye paraları çantada elden götürüp fona aktarması için teslim ettiği kaydedildi. Organize şubenin operasyonundan sonra Denizbank'ın hem Florya hem de Levent Büyükdere şubesinde teftiş başlattığı öğrenildi. Diken'e bankadan yapılan açıklamada da "Bankanın iletişim ajansından Diken’e yapılan açıklamada, 'Olay adli makamlara yansıdı. Savcılığın olayla ilgili gizlilik kararı var. O yüzden açıklama yapamıyoruz'..." denildi. 

"Bu tezgâh tek bir kişiyle kurulamaz"

S.E'nin fon tezgâhını tek başına yapıp yapmadığı sorusuna da Diken, haberinde yer verdi: "Diken’e konuşan bir bankacı böylesi bir ‘tezgâh’ın tek başına kurulup yıllarca yürütülmesine ‘pek ihtimal veremedi.’ Bu açıdan dikkat çeken noktalardan biri de şu: Diken’in öğrendiğine göre S.E, tutuklanmadan önce ilgili banka yetkilileri tarafından ‘sorgulanmış'." 

Senin için hazırladığımız haberler