(ÖZET) Barcelona Real Madrid: maç sonucu: 2-1

Orhan Gülek
20.03.2023 - 01:27 | Son Güncellenme: 20.03.2023 - 01:32

İspanya La Liga'nın 26. haftası dev bir maça sahne oldu. Barcelona, El Classico mücadelesinde sahasında Real Madrid'i 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

(ÖZET) Barcelona Real Madrid: maç sonucu: 2-1

AJANSSPOR - HABER

İspanya La Liga’nın 26. haftasında Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Camp Nou’da dolu tribünler önünde oynanan El Clasico’da zafer 2-1'lik skorla Barcelona’nın oldu.

Araujo kendi kalesine attı

Şampiyonluk yarışındaki ezeli rakiplerin kapışmasında gol perdesi 9. dakikada Araujo’nun kendi kalesine attığı golle açıldı.

Son sözü Kessie söyledi

Maçın 45. dakikasında ise bu kez Barcelona'dan Sergi Roberto sahneye çıktı ve skoru 1-1'e getirdi. Ardından 90+2'de sahneye Barcelona'dan Kessie sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Asensio'nun golü VAR'a takıldı

Öte yandan maçın 81. dakikasında Asensio'nun bulduğu gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi. 

Bu sonuçla birlikte lider Barcelona rakibiyle arasındaki puan farkını korudu. Barça, puanını 68 yaptı. Real Madrid ise 56 puanda kaldı. Bununla birlikte puan farkı ligin bitimine 12 maç kala 12'ye çıktı. 

Xavi'den bir ilk

Xavi'nin Barcelona'sı Real Madrid'i son 3 El Clasico'da mağlup ederek Pep Guardiola döneminden beri ilki bıraktı. En son Ocak 2012'de Pep Guardiola Barcelona'nın başındayken Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Real Madrid karşısında bunu başarmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler