'Barcelona, Arda Turan transferi için Başakşehir ile anlaşacaktır'

10.01.2018 - 16:32 | Son Güncellenme: 10.01.2018 - 16:32

Başakşehir takımına transferi gündemi oldukça yüksek şekilde meşgül eden Arda Turan için İspanya'dan önemli bir açıklama geldi. Barcelona kulübüne yakınlığı ile bilinen AS gazetesi Barcelona sorumlusu Santi Jimenez, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu. Jimenez, Arda Turan transferi konusunda Başakşehir ile Barcelona'nın anlaşacağını ifade etti.

Arda, Barcelona'da en çok kazanan 6. oyuncu

Santi Jimenez, "Bugün yönetim kurulu toplantısı yok teknik komite toplanacak. Son yapılan transferler sonucu Barcelona'nın FFP konusunda sorunu oldu. Dolayısıyla Barcelona oyuncu hediye edecek durumda değil. Arda Turan takımın en çok kazanan 6. oyuncusu konumunda.  Arda Turan brüt 7 milyon yaklaşık net 3,5 milyon Euro kazanıyor. Barcelona rasyonel olarak 1,5 yıl Başakşehir ile anlaşabilir olabilir. Böylece Arda'nın 1,5 yıllık brüt 10,5 milyon Euro bedelinden kurtulmanın iyi bir yolunu bulmuş olur. Bu nedenle Başakşehir'in teklifi memnunlukla karşılandı" ifadelerini kullandı. 

Başakşehir'den kiralama bedeli istenmeyecektir

Jimenez ayrıca, "Arda çok profesyonel davranmadı bana göre orada oynayacağına inanmadı. Sakatlıkları vardı erken dönebilirdi. L. Enrique ona görev verdi ama kupa maçları vs gibi maçlarda alt lig takımlarına karşı oynadı. Arda büyük bir hayal kırıklığı oldu. Eninde sonunda iki takım anlaşacaktır. Kiralama bedeli talep etmeyecektir" ifadeleri kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler