Barcelona ücretlerde indirime gidiyor

25.03.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 18:28

İspanya La Liga Santander ekiplerinden Barcelona, koronavirüs salgını nedeniyle futbolcuların maaşlarında indirime gitmeye hazırlanıyor.

The Guardian'da yer alan habere göre; İspanyol devi Barcelona, koronavirüs salgının devam edeceği süre boyunca tüm oyuncuların maaşlarında %70 gibi bir kesinti yapmak için çalışmalara başladı.

Oyuncuların ücrette indirime gitmeye açık olduğu ve görüşmeler sonucunda henüz bir anlaşmaya varılmadığı belirtildi.

Amaç, kulüpteki her sporcuya, erkek ve kadın futbol takımlarından B takımına, 10 yaş altı gruplara, basketbol, hentbol, futsal ve hokey takımına kadar eşit bir şekilde uygulanacak önlemlerin arasında yer alacağı ifade edildi. Aynı zamanda bu ekip çalışanları içinde geçerli olacak.

Barcelona, koronavirüs salgınının ekonomik etkisini hafifletmek için önlem alma olasılığını araştıran ve bunu ilk itiraf eden İspanyol kulübüdür. Salgının devam ettiği sürece ise krizin daha da büyüyeceği belirtildi. 

Katalan devi sezon tamamlanmazsa ödemelerinin bir kısmını karşılayabileceklerinden pek emin değil. Geçen sezon 1.047 milyar Euro'luk bütçenin %66'ı ödemelere gitti. Bu sezon ise tahminen %61 idi. Ancak bunun da gerçekleşmesinin zor olduğu öğrenildi.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler