Barcelona'nın parasal problemleri son bulmuyor

Orhan Gülek
21.06.2022 - 17:34 | Son Güncellenme: 21.06.2022 - 17:44

Maddi olarak yaşadığı sıkıntılardan dolayı kadroda küçülmeye giden hatta dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi ile yollarını ayıran Barcelona'nın parasal problemleri son bulmuyor.

Barcelona'nın parasal problemleri son bulmuyor

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Dünyanın en borçlu kulüplerinin başında gelen Barcelona, 1 milyar 300 milyon Euro’yu bulan borçları nedeniyle ekonomik olarak çok ciddi bir darboğazdan geçiyor. Yeni sezonda La Liga’nın finansal fair-play koşullarını karşılamak geride kalan sezonu zarar etmeden kapatması gereken Barcelona, bunun için kasasına tam 700 milyon Euro koymak zorunda. Bunun 150 milyonunu 30 Haziran kalanını da 31 Temmuza kadar elde etmesi gereken Katalan kulübü, çareyi Spotify ile yapılan 280 milyonluk dev forma ve stat isim sponsorluğu anlaşmasının yanı sıra kulübün gelirlerini satmakta da arıyor.

Transferlerle yeniden başarıya ulaşmayı amaçlıyor

Bir yandan yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren ve Teknik Direktör Xavi tarafından verilen listede yer alan başta Lewandowski olmak üzere, Marcos Alonso, Bernardo Silva, Jules Kounde, Andreas Christensen, Franck Kessie, Rubene Neves, Raphinha ve Cesar Azpilicueta gibi önemli isimlerle görüşen kulüp, elde edilecek yeni gelirlerle biraz olsun rahatlamayı ve yapılacak transferlerle yeniden sportif başarıya ulaşmayı amaçlıyor.

Başkan Laporta’ya adeta açık çek

İşte bu bağlamda geçtiğimiz hafta Barcelona Kulübü Genel Kurul üyeleri yapılan oylama ile Başkan Laporta’ya adeta açık çek veren bir karar aldılar. Kararla birlikte Barcelona kulübüne ait lisanslama ve pazarlama şirketi olan BLM’nin (Barça Licencing & Marketing) %49,9 hisseleri yanında önümüzdeki 25 yılda elde edilecek yayın gelirlerinin %25’inin (şu anki gelirlerle tahmini yıllık 41 milyon) satışına onay verilmiş oldu. Barcelona Başkanı Juan Laporta, bu kararın ardından kulübe ilk etapta 600 milyon Euro bir girdi sağlanacağı beklentisinde olduğunu açıkladı. Ancak şu ana kadar ne 49,9 hisse ne de yayın gelirleri satışı ile ilgili alıcılar ise henüz ortada yok.

İlgini Çekebilir
Barcelona 19 Yaşındaki Pablo Torre'yi Transfer Etti
Habere Git

Barcelona, adeta varını yoğunu satmaya başladı

Uzun yıllar, formasına reklam almayan, stat sponsorluğu tekliflerini kabul etmeyen Barcelona kulübü, yaşanan büyük ekonomik kriz nedeniyle formasına reklam almama kararından uzun süre önce vazgeçmişti. Bu sezondan itibaren stadın isim hakkını da Spotify’a satan dev kulüp, geleceğe yönelik gelirlerini ve sahip olduğu şirketin hisselerin satışıyla birlikte adeta varını yoğunu satmaya başladı.

Senin için hazırladığımız haberler