EuroLeague devi Barcelona'nın transfer şovları pahalıya patladı

Burak Alaca
10.10.2023 - 16:58 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 17:46

EuroLeague'de son yıllarda kurduğu yüksek bütçeli kadrolar ile dikkat çeken İspanyol ekibi Barcelona'nın geçtiğimiz sezon zarar ettiği meblağ dudak uçuklattı.

EuroLeague devi Barcelona'nın transfer şovları pahalıya patladı

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de son yıllarda yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Barcelona lüks kadroları ve oyunculara verdiği maaşlarla ligde bu alanda zirvedeydi. Katalan ekibinin geçtiğimiz sezon ki bilançosu dudak uçuklattı.

Barcelona'nın zararı 4 takım bütçesi

İspaynol medyasından 2Playbook'un haberine göre Barcelona getçiğimiz sezon 56.6 milyon Euro zarar etti. Bu meblağnın büyük bölümü yazaylarında sözleşmesi feshedilen Koç Sarunas Jaskievicius, Corry Higgins ve Nikola Mirotic'e gitti.

Beklenileni neredeyse ikiye katladı

Aynı habere göre Barcelona'nın geçtiğimiz sezon basketbol şubesinden etmesi öngörülen zararın 28 milyon Euro olarak planlandığı aktarıldı. Bu doğrultudaKatalan ekibi beklenenden %88 daha fazla zarar etti.

İlgini Çekebilir
Kızılyıldız, EuroLeague'i parıldayarak açtı!
Habere Git

Bu sezon beklenti daha düşük

Bordo-Mavili ekibin bu sezon zarar etmesi öngürlen meblağ ise 13 milyon Euro olarak tahmin ediliyor. İspanyol ekibi sezon başında bütçesini 42 milyon'dan 33 milyon Euro'ya düşürmüştü.

Kupa hayaline Efes engeli

Saras Jasikevicius döneminde üç yıl büyük bütçeli kadrolarla çalışan Barcelona, EuroLeague'de şampiyonluğa en çok 2020-2021 sezonunda yaklaşmış fakat finalde temsilcimiz Anadolu Efes'e mağlup olarak kupaya uzanamamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler