Kocaelispor, Samsunspor'un eski stoperi Barış Başdaş transferine çok yakın! Bonservis...

12.01.2022 - 16:18 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 16:33

TFF 1. Lig'de Kocaelispor Samsunspor'dan ayrılan Barış Başdaş'ı transfer etmek istiyor. Bonservisi elinde olan stoperin Körfez'e yakın olduğu iddia edildi.

Kocaelispor, Samsunspor'un eski stoperi Barış Başdaş transferine çok yakın! Bonservis...

TFF 1. Lig'de mücadele eden Kocaelispor, ara transfer döneminde kadrosuna katacağı isimler ile ligin ikinci yarısında daha güçlü görünmek istiyor.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay'ın isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Körfez ekibinin, Samsunspor ile sözleşmesi feshedilen Barış Başdaş transferinde sona geldiği iddia edildi.

Mustafa Reşit Akçay stoper istemişti

Mustafa Reşit Akçay, ara transfer dönemi başlamadan önce yaptığı açıklamada, "Savunmamızda Hasan’ın sakat olması stoper ihtiyacımız varmış gibi gösterse de Hasan’ın dönüşüne kadar çok fazla maç oynayacağımız için alternatif Türk bir stoper bakmaya çalışıyoruz. Şu anda Türkiye’de gerek sol bek gerekse de stoper konusunda biraz problemler var ama tespitlerimiz var, onları katmak için de uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

Samsunspor'a sitem etti

Sosyal medyada çıkan haberlere göre, Barış Başdaş, Kocaelispor ile prensip anlaşmasına vardı. Tecrübeli stoper, Samsunspor'dan ayrılırken, sitemli bir veda mesajı yayınladı.

Barış Başdaş, yayınladığı mesajda, “Bugün itibarı ile büyük umutlarla geldiğim Samsunspor’la olan sözleşmemi karşılıklı anlaşarak fesih etmiş bulunuyorum. Buradan büyük Samsunspor taraftarına haklarını helal etmelerini diliyorum. Benden yana helal olsun ama tek bir kişiye hakkımı helal etmiyorum. O kişi kendisini biliyor. Şimdilik susma hakkımı kullanıyorum, gerekirse konuşacağım. Süper Lig yolunda Samsunspor’a başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Barış Başdaş kimdir?

17 Ocak 1990 doğumlu olan Barış Başdaş, futbola FC Köln Altyapısı'nda başladı. Oradan Aachen Altyapısı'na geçen Barış, Kasımpaşa forması ile Türkiye macerasına atıldı.

Kariyerinde, Göztepe, Adana Demirspor, Karabükspor, Alanyaspor, Gençlerbirliği, Karagümrük, Hannover ve Samsunspor formaları giydi.

Samsunspor forması ile 2021/22 sezonunda 7 maça çıkan 31 yaşındaki stoper, gol yada asist katkısında bulunamadı.

Kariyerinde toplam 290 karşılaşmada görev alan tecrübeli futbolcu, toplamda 10 gol 4 asistlik skor katkısında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler