Barış Ertül: "Fatih Terim bana dedi ki..."

31.03.2017 - 12:33 | Son Güncellenme: 31.03.2017 - 12:33

AJANSSPOR -  Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Ertül, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde :

“Ergin Ataman’ın aynaya bakacağı yerler var”

Basketbolda Türk takımları Avrupa'da iyi işler yapıyor. Voleybolla yarışır hale geldi. Basketbol ve voleyboldaki zihniyet ve yönetim şekli ortada. Futbol ise sürekli zararda. Ergin Ataman polemiklerin, provokasyonların, spekülasyonların ortasında. Bir spor adamı kimliğiyle çok doğru mesajları da var. Aynaya bakacağı, ders alacağı yerler var.

“Başkan espri yaptı gülmemiz lazım diye gülüyorlar”

Avrupa'da üst düzey teknik adamlar net, basit ve çarpıcı konuşuyor. Bu alanda da tatmin edici söylemler gerek. Arsene Wenger'in gitmesi gündemde. O ise espri yapabiliyor. "Nereye gidiyor ki taraftar?" diyebiliyor. Türkiye'de ise başkan espri yapıyor. "Başkan espri yaptı, gülmemiz lazım" denilerek gülüyorlar. Bu konuda daha yol almak gerek.

“Arsa konusunu Şenol Güneş değil, yöneticiler konuşsun”

Altyapıya gerçek manada yatırım, kulüplerin bütçe ayırmasıyla olur. Bizde barakalarda giyiniyor altyapı oyuncuları. Şenol Güneş, bir teknik direktör. Arsa konusu işi değil. Şikayetçiler ise çıkıp yönetici ya da başkan konuşacak. Nevzat Demir Tesisleri'nin yanındaki arsa işini Şenol Güneş'in dile getirmesi göze batıyor. Yöneticiler konuşsun.

Yabancı kuralı hakkında…

Yabancı kuralını konuşmak yanlış. Zaten kulüpler planlama yapamıyor. Bunu bir daha değiştirmek yanlış. 14 yabancı hakkın var diye almak zorunda değilsin. Fatih Terim konuyu yeterince izah etti. Almanya'ya bu konuda dönüp bakmak lazım. Bir çalışma yapılıyor mu bizde? Hayır. İyi yabancı tecrübe ve kalite getirir. Hagi, Van Hooijdonk gelmişti. Kötü mü oldu?

“Beşiktaş için daha avantajlı hafta”

Bu yıl neden bu kadar puan kaybı oldu? Herkes demek ki ona göre oynadı ve kayıp yaşadı. Rekabetin artması gerek. Başakşehir'de Emre Belözoğlu cezalı. Akhisar deplasmanı onlar açısından kolay değil. Bu ortamda Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'yle oynaması siyah-beyazlılar için daha iyi. Beşiktaş için avantajlı hafta.  Caner Erkin'in Lyon maçlarında süre alabileceğine ihtimal vermiyorum. Hırsı nedeniyle dönüş süresi arttı. Aboubakar'ın olmaması Beşiktaş adına iyi haber olabiliyor.

“Fenerbahçe’nin nereye oynadığı belli”

Fenerbahçe, milli maç arasında tatil yaptı. Advocaat komple yok. Üçüncülük için gözleri Galatasaray'da. Fenerbahçe'nin işi zor. Bu havasıyla bu takımın neye oynadığı belli. Akhisar - Başakşehir, Beşiktaş – Gençlerbirliği… Bu hafta maçları çok önemli.

“Karadeniz derbisi keyifli olacak”

Trabzonspor'da Rizespor maçı öncesi eksikler var. 3 önemli oyuncuları olmayacak. En keyifli maçlardan biri olabilir. Rizespor, Trabzonspor'dan banko 3 puan alırım diye düşünmemiştir. Kazanırlarsa nefes alacaklar.

Tudor’un seçimlerde kararsız kalması…

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor'un motivasyonu atletik bir takım kurmak üzerine. Koşan, çalışan isimlere bakıyor. Taktisyenliğinden ziyade bu yönü önde. Seçimlerde zorlanır mu? Tudor, daha güçlü kimse, onu oynatır.

Fikstür itirazları üzerine…

Kupa fikstürü olmasaydı bizim takımlar ne yapacaktı? Şenol Güneş arsa sahipleriyle mi konuşacaktı? Takımlarımız, Avrupa'da tabanca gibi takımlarla oynuyor. Ülkemizde hep fikstür tartışılıyor. Mesela; Bayern'den kimse itiraz etmiyor fikstüre. Dön Real Madrid'e onlar da liderlik için oynuyor. İtiraz eden var mı?

Fatih Terim ne demişti?

İspanya Ligi'nde yarış mı bitti? Bizimkiler hep itiraz ediyor. Fatih Terim'e yıllar önce sordum. "Bana kalsa maçsız gün bırakmam. Her güne maç koyarım" dedi. Ne oldu, ne değişti? Bruma, İspanya'da bambaşkaydı. Türkiye'de ise "oram ağrıyor, buram ağrıyor" diyor. 2 idmandan şikayetçi. Bruma'dan 1 sezon eksik faydalan. Bir fiyat biçmişler. Galatasaray'ın kararını doğru buluyorum.

“Sigthorsson kulübede bile oturamadı”

Sigthorsson'u aldıkları gün, "Kulübeye transfer yapmışlar" dedim. Oraya bile oturamadı. Transfer yaparken sağlam raporu önemli. Ama bizimkiler 2-3 menajerin ardından gidiyor. İsim de olunca getiriyorlar.

Emre Mor’un Türkiye’ye gelme ihtimali…

Bayern'e bu hafta bahis yapılabilir. Real Madrid ve Roma maçları da aynı şekilde. Bol gollü kazanacak takımlar. Emre Mor'un menajeri bizim yaptığımız analizleri doğrular nitelikte konuştu. Menajer nokta koymadı transfere. Dortmund'un kiralama niyeti Emre Mor için iyi bir haber değil. Menajeri ise pazarlama taktiğini de kullanıyor.

Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler