(ÖZET) Trabzonspor- Gaziantep FK Maç Sonucu: 3-2

Ali Bozkurt
18.09.2022 - 17:56 | Son Güncellenme: 18.09.2022 - 19:14

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Trabzonspor ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Maçı Bordo-Mavililer 3-2 kazandı. İşte beIN maç özeti ve golller...

(ÖZET) Trabzonspor- Gaziantep FK Maç Sonucu: 3-2

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Gaziantep FK'ı konuk etti. Gaziantep, ilk 9 dakikada da 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzonspor, ilk yarıda tekrar 2-2 beraberliği yakalamayı başardı. Karşılaşmanın son dakikasında ise sahneye çıkan Marc Bartra, attığı golle Bordo-Mavilileri zafere taşıyan isim oldu. İşte maça dair detaylar...

2. dakikada gelen şık gol

2. dakikada sol taraftan gelişen Gaziantep FK atağından rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Maxim'in ayağının içiyle düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağlarla buluştu. Maxim, bu golle birlikte Süper Lig'de 3. golüne ulaşmayı başardı.

Rüzgarın oğlu ilk kez attı

Gaziantep FK'nın sezon başında kadrosuna kattığı 'Rüzgarın Oğlu' lakaplı Lazar Markovic, 9. dakikada savunma arkasına atılan topu kontrol etti. Daha sonra Furkan ile tek pas yapan Markovic, ceza alanı içinden düzgün bir vuruşla topu fileere gönderdi. Gaziantep FK, bu golle 2-0 öne geçerken Lazar Markovic ise Gaziantep FK formasıyla Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Trezeguet, umutlandırdı

Trabzonspor'da 14. dakikada Bakasetas'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Trezeguet, yerden çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı kaleci Günay'ın sağından ağlara yolladı. Trabzonspor formasıyla ligde 7. maçına çıkan Trezeguet, 2. golünü atmayı başardı. Bu golle birlikte Trabzonspor, farkı 1'e indirdi.

Trabzonspor, geri döndü

40. dakikada Trezeguet'in ceza sahası içine ortasında top Hanousek'in eline çarpınca hakem VAR'dan gelen uyarı sonrası penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Bakasetas, meşin yuvarlağı ile kaleci Günay'ı ters köşeye gönderdi. Trabzonspor bu golle birlikte 2-2 beraberliği yakaladı. İlk yarıda başka gol olmadı ve devre beraberlikle sona erdi.

Gaziantep FK'dan penaltı isyanı

Karşılaşmanın 58. dakikasında yerden Trezeguet'in koluna çarpan topta Gaziantep FK oyuncuları penaltı itirazı yaparak ilk yarıda olan pozisyonu hatırlattı. Hakem Mete Kalkavan ise pozisyonu anlatarak penaltı olmadığını açıkladı. Pozisyona itirazını sürdüren Erol Bulut, ise Mete Kalkavan tarafından sarı kart gösterildi.

Gaziantep FK'nın penaltı paylaşımı

Marc Bartra'dan zafer koşusu

Trabzonspor, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 90+8'de Marc Bartra'nın attığı golle maçı 3-2 kazanmayı başardı. Taçtan gelen topu Gaziantep FK oyuncuları uzaklaştıramadı. Maxi Gomez ile Marc Bartra'nın önünde seken topa iyi yükselen Marc Bartra, vurduğu sert kafa vuruşu ile maçı 3-2'e getirmeyi başardı.

Siopis, formayı bırakmadı

Kızılyıldız maçında Abdullah Avcı'dan formayı tekrar alan Siopis, Gaziantep FK karşılaşmasında da ilk 11'de görev yaptı.

Yunan futbolcu, orta alanda Hamsik ile birlikte görev yaparak 2 maç üst üste takımdaki yerini aldı.

Taraftarlar ilgi göstermedi

Trabzonsporlu taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde boşluklar oldu. Birkaç Gaziantep taraftarı da misafir takım tribününde yer aldı.

Maçtan dakikalar Trabzonspor - Gaziantep FK (Maç Özeti)

2. dakikada konuk takım ilk atakta golü buldu. Sağ çaprazdan rakiplerinden art arda sıyrılan Maxim'in şutunda top kaleci Uğurcan Çakır'ın sol köşesinden filelerle buluştu: 0-1.

6. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı hemen önünden şutunda, savunmaya çarpan topa Günay, müdahale etti. Yan direğe çarpan top kornere çıktı.

10. dakikada Gaziantep FK, farkı 2'ye çıkardı. Furkan Soyalp ile ver-kaç yapan Markovic, yerden bir vuruşla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın yanından filelere gönderdi: 0-2.

14. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Bakesetas'ın pasında, ceza alanı sağ çaprazından yakın mesafeden Trezeguet, yerden bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-2.

27. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı yayı üzerinden şutunda, kaleci Günay Güvenç, topu güçlükle çeldi. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada Trabzonspor'da sakatlanan Djaniny'in yerine Bardhi, oyuna dahil oldu.

40. dakikada Trabzonspor, VAR uygulamasıyla penaltı kazandı. Trezeguet'in ceza alanı içinde vuruşunda, Haunsek'in topa elle müdahale ettiği tespit edilmesi üzerine karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi.

42. dakikada Bakasetas, kullandığı penaltı atışında topu kaleci Günay Güvenç'in sol köşesinden filelere yollayarak maçta eşitliği sağladı: 2-2.

67. dakikada Eren Elmalı'nın sol çaprazdan kaleye sert şutunu kaleci Günay, çift yumrukla kornere çıkardı.
79. dakikada ani gelişen Gaziantep FK atağında Halil İbrahim'in soldan ceza sahasına çevirdiği topa Maxim gelişine vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
83. dakikada topla birlikte ceza sahası içine giren Veliu'nun vuruşunda top kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.
84. dakikada Eren Elmalı'nın sol taraftan ceza sahası içine ortasında Gomez'in kafa vuruşunu kaleci Günay çizgi üzerinden çıkardı. Dönün topa Bardhi'nin vuruşunda ise meşin yuvarlak kalecide kaldı.
90+8. dakikada Trabzonspor'un sol taraftan kullandığı taç atışında Gaziantep FK savunmasının kafasından havalanan topu iyi takip eden Bartra'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Günay'ın solundaki direğe çarparak ağlarla buluştu. 3-2

Senin için hazırladığımız haberler