Başarısı tesadüf değil alın teri!

12.03.2016 - 10:07 | Son Güncellenme: 12.03.2016 - 10:07

BRAGA karşısındaki 1-0’lık galibiyetle UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale göz kırpan F.Bahçe’de günün adamı golün sahibi Mehmet Topal oldu...

Attığı nefis golle galibiyette büyük rol oynayan ve maçın kahramanı kürsüsüne çıkan milli yıldız, zaferin en çok konuşulan ismiydi. Başarılı futbolcu Pereira’nın da en çok güvendiği oyuncuların başında geliyor.Takım içinde de en çok sevilen isimlerden olan Mehmet Topal’ı size anlatmaya çalışacağız ve attığı o kritik golün, tesadüf değil profesyonelliğin ve iş ahlakının ürünü olduğunu göstereceğiz.

46 NUMARA KRAMPON GiYiYOR

MEHMET Topal saha içinde ve dışında takımın bağlantı noktası. Saha içinde savunma anlamında Pereira’nın “Sigortam” dediği bir oyuncu.Defans ve hücum arasındaki bağlantıyı o sağlıyor. Saha dışında da İngilizce ve İspanyolca bildiği için takımın sosyal anlamda kenetlenmesinde rolü büyük. Yabancılar ile iletişimi en iyi olan oyunculardan da biri. Topal’ın takımdaki lakabı “Örümcek”. Bu lakabın verilmesinin sebebi uzun bacakları ve 46 numara ayakları. Adeta bir örümcek gibi ayaklarını uzatıp rakiplerinden top çalıyor. Bu nedenle arkadaşları ona böyle hitap ediyor. Başarısında yatan etmenlerden belki de en önemlisi fiziksel özellikleri. İnce yapısına karşın ikili mücadelelerde büyük başarı yüzdesi var.

ÇOK DOĞRU BİR PROFESYONEL

ANTRENMANLAR öncesi ve sonrasında özel çalışmalar yapıyor. İdmanların bitiminde nabzı normale dönmeden asla Samandıra’dan ayrılmıyor. Profesyonelliğin her aşamasında doğru olanı yapmaya çalışıyor. Bu profesyonelliği ile takımın örnek isimlerinden bir tanesi. Özellikle Valencia macerası onun gelişiminde büyük bir katkı sağlamış. Pereira, Mehmet Topal’ın hep şut atmasını istiyor. Yani, Braga maçındaki nefis şutu ve o golü asla tesadüf değil. Topal’ın uzaktan şut özelliğini iyi bilen ve bunu daha iyi değerlendirmek isteyen Portekizli teknik adamın bu isteğine karşılık Mehmet Topal savunma görevlerinin yanı sıra zaman zaman hücumda bu tarz gol girişimlerinde de bulunuyor. (Hürriyet)

Senin için hazırladığımız haberler