BASKED'den Alimpijevic'in açıklamasına tepki

Ali Bozkurt
02.10.2023 - 15:21 | Son Güncellenme: 02.10.2023 - 15:22

Profesyonel Basketbolcular Derneği (BASKED), Beşiktaş koçu Dusan Alimpijevic’in geçtiğimiz hafta Eurohoops'a verdiği röportajda tepki çeken yerli oyuncular hakkındaki söylediği sözlere yönelik bir açıklama yayınladı.

BASKED'den Alimpijevic'in açıklamasına tepki

AJANSSPOR HABER

Profesyonel Basketbolcular Derneği (BASKED), Beşiktaş koçu Dusan Alimpijevic’in geçtiğimiz hafta Eurohoops'a verdiği röportajda  tepki çeken yerli oyuncular hakkındaki söylediği sözlere yönelik bir açıklama yayınladı.

BASKED’in açıklaması şöyle:

“Basketbol yerli ve yabancı oyuncuların bir arada mücadele ettiği bir takım oyunudur. Sporun içinde bulunan her paydaş çok iyi bilir ki iyi veya kötü örneklerle her zaman karşılaşılabilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde çalıştığı süreçte yerli sporcuların da katkısı ile ciddi başarılar elde etmiş, yerli veya yabancı ayırt etmeksizin sahada ve saha dışında hak ettiği değeri alan sporcunun bunu da sahaya olumlu olarak yansıttığına ve hatta geçtiğimiz yıl çalıştırdığı yerli bir sporcunun bu sene NBA’den kontrat aldığına bizzat şahit olmuş bir antrenörün tüm bunları göz ardı ederek en başta yıllarca kendi çalıştırdığı sporcular olmak üzere tüm yerli sporcuları itham altında bırakmasına ve hedef almasına anlam veremiyoruz.''

''Tüm sporculara eşit ve adil davranılmasını bekliyoruz''

''Hem kamuoyunun hem de birçok sporcunun takdirini kazanmış bir antrenörün henüz sezonun ilk haftasında “iş ahlakı” vurgusu üzerinden genelleme yaparak özellikle sporcular tarafında tüm sempatisini kaybetmeyi göze alabilmesinin nedenini merak ediyoruz. Bizler yerli veya yabancı ayırt etmeden tüm sporculara eşit ve adil davranılmasını bekliyoruz. Bu açıklamalarını doğru bulmadığımız bir antrenör yüzünden tüm antrenörleri hedef almadığımız gibi aynı hassasiyeti yine bu sporun diğer paydaşlarından da bekliyoruz.''

''Sporcu itibarını medya üzerinden hedef alacak her türlü davranışa tavrımızı göstereceğiz''

''Son olarak, basketbol camiası olarak hepimiz büyük bir aileyiz. Takımlarımızı ikinci bir evimiz olarak görüyor, içeride yaşananların bizler için dışarıya çıkmaması gereken bir mahrem olduğunu düşünüyoruz. Zaman zaman yaşanılan sorunları da yine kendi İçimizde çözmek istiyoruz. Saygı çerçevesi içinde, değindiğimiz hassasiyete önem veren ve yerli-yabancı ayırt etmeksizin hem saha içinde hem de saha dışında bizlere adil bir şekilde destek veren değerli tüm antrenörlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Bunun dışında sporcu itibarını medya üzerinden hedef alacak her türlü davranışa da karşı tavır göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler